Av Eric Andersson

DM är i full fart. NH sammanfattar helgens matcher.

DM dam

Stabil seger för OBK

Onsala BK tog en komfortabel seger hemma mot Valinge-Derome och står på full pott efter två matcher. 4–0 blev det där två av målen gjordes sent den andra halvleken.

Målskyttar, Onsala BK: Felicia Torstensson 2, Ida Cederberg, Samantha Jägnert

Tappade ledning till förlust

Åsa IF hade ledningen med 1–0 borta mot IF Centern efter första halvlek. Det skulle dock inte bli några poäng då hemmalaget lyckades göra både ett och två mål i matchens andra halva.

Målskytt, Åsa IF: Tilde Hoffmeister

DM herr

Decimerat Löftadalen fick stryk

Löftadalens IF kom till spel med blott tolv spelare hemma mot Unite People. Det var länge lika på ett, men under matchens sista tre minuter gjorde gästerna tre snabba mål och vann med 4–1.

Målskytt, Löftadalens IF: Erik Johansson

Fortsatt motigt för nystartade föreningen

Det går trögt för nystartade Särö Kullavik IF. I helgen blev det förlust med 2–4 mot Lilla Tjärby och laget väntar fortfarande på sin första poäng i gruppen.

Målskyttar, Särö Kullavik IF: Isac Hörder, Alexander Lorentzon

Anneberg gick upp i topp

Annebergs IF gjorde processen kort med Grimetons IK. Det blev seger med 6–1 och laget toppar därmed gruppen efter tre omgångar.

Målskyttar, Annebergs IF: Linus Kristiansen 3, Theo Melander, Fredrik Centerwall, Rasmus Idewald

Frillesås säkrade avancemang

Frillesås FF har gått starkt i DM så här långt. I helgen blev det seger med 4–0 borta mot Vapnö IF. FFF har därmed säkrat avancemang från gruppen som de toppar på nio poäng och imponerande 18–2 i målskillnad.

Målskyttar, Frillesås FF: Emil Sjöström 2, Arvid Lökholm, Isac Pettersson

Lerkil vann derbyt

Lerkils IF fick en pangstart på derbyt mot Åsa IF – det var 0–3 redan efter 25 minuter. Åsa fick visserligen in två mål innan paus, men närmare än så kom aldrig gulsvart och Lerkil vann därmemd derbyt.

Målskyttar, Åsa IF: Anton Millesson Nilsson, Elias Dehlryd

Målskyttar, Lerkils IF: Filip Andersson, Joel Ekengren, självmål

Sen kvittering räddade Fjärås

Även i grupp 10 vankades det derby i helgen mellan IFK Fjärås och Tölö IF. Adam Price Johansson gav gästerna ledningen på frispark efter 60 minuter, men det skulle inte räcka till segern. När klockan stod på 89 skickade Andreas Lennartsson in kvitteringsmålet och lagen lämnade planen med en poäng vardera.

Avgörande match väntar för Onsala

Onsala BK bortaslog Galtabäcks BK med 2–0. Nu väntar en helt avgörande match till helgen mot Lilla Träslöv där segraren nyper andraplatsen i gruppen.

Målskyttar Onsala BK: William Berglund, Hampus Ekdahl