FOTBOLL 2022-07-02 KL. 12:25

Derbyspecialisterna levererade igen

Av Eric Andersson

I en målsnål tillställning besegrade Kungsbacka City lokalrivalen Kungsbacka IF med uddamålet. Det gör att Kungsbacka City nu vunnit fem av sex derbyn den här säsongen.
– Man taggar alltid till lite extra i ett derby, säger Citytränaren Joakim Ahlgren.

Derbyspecialisterna levererade igen
Kungsbacka City vann derbyt mot Kif. Foto: Larsåke Andersson

Derbymatcherna fortsätter dugga tätt i herrfyran. Under fredagskvällen ställdes de två Kungsbackalagen – IF och City – mot varandra på Tingbergsvallen. Efter drygt en halvtimme gjorde Nicolas Sandberg vad som skulle visa sig bli matchens enda mål.

– Det var närmare fler mål för oss än en kvittering för dem så det var en välförtjänt seger, säger Joakim Ahlgren, tränare i Kungsbacka City.

Och det var faktiskt aldrig riktigt nära ett kvitteringsmål för Kungsbacka IF som hade svårt att skapa målchanser matchen igenom.

– Jag tycker inte det blev speciellt jobbigt någon gång egentligen. De fick aldrig till någon farlig målchans utan det var snarare vi som stack upp och kontrade. Vi gör en bra match där vi får till presspelet och intensiteten som vi vill. Sedan har vi varit otroligt stabila bakåt i några matcher nu.

En av anledningarna till den ökade stabilteten bakåt är att Damir Mehic, med drygt hundra elitmatcher i bagaget, tagit plats mellan stolparna.

– Han gjorde en superräddning i förra matchen mot Lerkil. Mot Kif behövde han knappt göra några räddningar men han är fruktansvärt lugn och stabil. Det är en väldigt duktig målvakt, säger Joakim Ahlgren.

Hur länge kommer han spela för er?
– Jag vet inte riktigt, Damir bor i Varberg så det är en bit att åka för honom. Han är i första hand en ersättare till Johan (Andersson) som är skadad så det beror lite på när han är tillbaka.

Men det är inte bara Damir Mehics förtjänst att de insläppta målen varit få. Även backlinjen får beröm av sin tränare.

– Backlinjen har fungerat väldigt bra senaste matcherna. Vi hade en period där vi släppte in väldigt mycket mål och då pratade vi en del om det för jag tycker att vi har väldigt bra försvarsspelare. Nu på sistone har vi fått till det lite bättre där vi vinner mer andrabollar och hjälps åt på ett annat sätt, säger Ahlgren.

Segern mot Kungsbacka IF innebär att Kungsbacka City stärker ett redan vasst derbyfacit. I seriespelet har laget besegrat både Lerkils IF och Kungsbacka IF två gånger. Lägg där till att Kungsbacka City även slagit Lerkil i DM. Den enda plumpen i derbyprotokollet är förlusten mot IFK Fjärås.

– Vi har många killar som spelat i de andra lagen tidigare och det är klart att det blir extra känslosamt då. Men annars tror jag inte det finns någon direkt anledning till det mer än att man alltid taggar till lite extra inför derbyn, säger Joakim Ahlgren.


Matchfakta: Division 4
Kungsbacka IF – Kungsbacka City 0 – 1 (0–1)
0–1 (35) Nicolas Sandberg


Stöld på Fyren
NYHETER 2022-08-19 KL. 19:55

Stöld på Fyren

SENASTE TV-NYHETERNA

Tufft att hitta rätt bostad i Kungsbacka
NYHETER 2022-08-19 KL. 09:00

Tufft att hitta rätt bostad i Kungsbacka

Snart börjar förskolebygget
NYHETER 2022-08-19 KL. 07:36

Snart börjar förskolebygget

50 miljoner satsas i Frillesås – plats för 160 barn

Boende hölls fast – händelsen lex Sarah-anmäls
NYHETER 2022-08-18 KL. 18:27

Boende hölls fast – händelsen lex Sarah-anmäls

Far och son åtalas för alkoholsmuggling
NYHETER 2022-08-18 KL. 16:00

Far och son åtalas för alkoholsmuggling

Debatt: Mopedbilens vara eller icke vara
DEBATT 2022-08-18 KL. 11:00

Debatt: Mopedbilens vara eller icke vara

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-08-19 KL. 19:55
Stöld på Fyren
SPORT 2022-08-19 KL. 15:15
City vände och vann

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Omstridda fordonet ger känsla av frihet

Kungsbacka har blivit ett riktigt fäste för ungdomar som kör mopedbil. Mest av allt är det möjligheten att kunna ta sig fram som lockar.