FOTBOLL 2022-09-17 KL. 19:38

Andra halvlek bjöd på målfest

Av Carl Schöndell

Det blev en behaglig resa för Onsala BK som tog sig an bottenlaget Ullareds IK i jakt om att putsa till poängen i slutruschen av herrarnas division 2.
– Vi har varit bra mot lagen i botten och idag handlade det om att ha tålamod, säger spelande tränaren Adam Fogelblad.

Andra halvlek bjöd på målfest
Onsala BK har gått in i en bra period och hoppas avsluta säsongen på bästa sätt. Arkivfoto: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

FOTBOLL DIVISION 2: Ullareds IK – Onsala BK 0 – 4
Siffrorna talade sitt tydliga språk, Onsala BK var bättre i den andra halvleken borta mot Ullared. Men Adam Fogelblad tycker inte statistiken representerade verkligheten.
– Egentligen är det två likadana halvlekar, vi har mycket boll och försöker kombinera och penetrera oss igenom, säger han efter att laget gjort fyra mål i den andra halvleken.

Målen hade alltså kunnat komma redan i den första halvleken men så blev inte fallet. Och efter att lagkapten Sebastian Heaver ropat på straff i en situation och blivit tilldelad ett gult kort, så tog det inte lång tid för David Berntsson att göra sitt 18:e mål för säsongen.
– Både han och Hampe (Hampus Ekdahl) har kommit in bra och varit strålande båda två. Det handlar om relationer mellan spelarna och att man ska känna varandra på plan. Och de har gjort det otroligt bra, säger Fogelblad.

Ekdahl lyckades även han ta sig in i målprotokollet när han fastställde slutresultatet till 4–0 i den 90:e minuten. Dessförinnan hade David Berntsson gjort sitt andra för dagen och ett av de andra intressanta nyförvärven inför säsongen, Oskar Käll hittat in i målprotokollet. Och det råder just nu total harmoni i truppen.
– Vi gör en bra lagprestation och vi får in Oskar Käll och Sebastian Parker som bara går rakt in i startelvan utan problem. Det känns väldigt bra att vi kan byta spelare för spelare och det spelar ingen större roll i våra prestationer på planen, säger Fogelblad.

Segern gör att man ytterligare förstärker sin position i tabellen som förvisso är en tabell där det inför omgången skiljde endast 13 poäng mellan Onsala BK på en femte plats och Torslanda IK på en elfte plats. Men Fogelblad tror på fler poäng i slutskedet av säsongen.
– Målsättningen är att ta mellan tio och tolv poäng på de matcher som återstår. Vi ska fortsätta tränarna på bra och vi har en bra träningsgrupp där alla sätter krav på varandra, säger han.

Matchfakta division 2: ?Ullareds IK – Onsala BK 0–4 (0–0)
0–1 (59) David Berntsson, 0–2 (74) Oskar Käll, 0–3 (82) David Berntsson, 0–4 (90) Hampus Ekdahl


TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.