Förvaltningar knöts ihop

Efter 759 dagars projektering och byggande kunde Teknikens hus officiellt invigas på torsdagen. Fyra förvaltningar har gått samman om gemensamma lokaler, maskiner och fordon.
Nyheter | 09 Maj 2019 11:03

Förvaltningscheferna Karl Lundgren på Teknik och Lovisa Eld på Service höll i ändarna medan politikerna Hans Forsberg (M), Fredrik Hansson (C) och Monica Neptun (L) tråcklade ihop någon slags knopar.

 

Efter 759 dagars projektering och byggande kunde Teknikens hus officiellt invigas på torsdagen. Fyra förvaltningar har gått samman om gemensamma lokaler, maskiner och fordon.

 

I stället för att klippa isär knöts symboliskt fyra band ihop.

Tanken är att bli effektivare i skötseln av kommunens fastigheter, vägar och grönytor. Dessutom har man nu kunnat göra sig av med gamla lokaler, där arbetsmiljö varit undermålig.

Huset på Inlag var tidigare Skanskas betongfabrik, men är nu ombyggt och totalrenoverat. I de gamla lokalerna vid Syrengatan hoppas man på sikt kunna bygga bostäder.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fler p-platser utreds i Inlag

Nyheter Kommunanställda som ska till Teknikens hus tar ofta parkeringsplatser från Röda Korsets Kupan på andra sidan gatan.
– Jag har informerat de anställda om att de inte får göra det flera gånger, men kan inte styra över var de ställer sina privata bilar, säger Karl Lundgren, chef för Teknikförvaltningen.

Läget oförändrat för skadad man

Nyheter Läget är fortsatt allvarligt men stabilt för den 30-årige man som för en vecka sedan skadades svårt i en arbetsplatsolycka vid Teknikens hus.
Nya uppgifter visar att olyckan inte orsakades av ett fall från en ställning utan av ett ras.

Läget bättre för skadad man

Nyheter Läget har förbättrats för den man som i fredags vid lunchtid föll fem meter från en byggnadsställning och slog ansiktet i ett betonggolv.