Försvarskuggen skadefri igen

Lina Gerhardsson har varit en garant i Kungsbacka DFF­:s försvarslinje länge. 2019 har kantats av skador men nu är mittbacken tillbaka igen.
Fotboll | 05 September 2019 18:00

Arkivfoto

FOTO: Christian Johansson

FOTBOLL. Kniven mot strupen. Det är Kungsbacka DFF:s vardag numera då tabelläget är uselt. Upp till säker mark är det sju poäng, med sju matcher kvar. På de första 15 har KDFF skrapat ihop fyra inspelade pinnar.

– Det gäller att fokusera och ta varenda chans vi får. Förr eller senare skräller vi som vi gjorde mot Linköping, men det är absolut ett tufft läge, säger Lina Gerhardsson.

 

Mittbacken och KDFF-veteranen har haft en strulig säsong. På grund av skador har hon bara gjort fyra starter. Nu är hon dock tillbaka.

– Kroppen är hel, sedan får vi se om jag blir uttagen, säger hon. På lördag väntar ett av årets skrällag, Vittsjö, med den före detta KDFF-kaptenen Nellie Persson på mittfältet.

– De är bra som lag. Individuellt är de jämnbra men de har en lagsammanhållning som gjort att de har kunnat klättra. Om vi kan sätta stopp för deras flow har vi en chans.

Hur ska ni lyckas?

– Vårt viktigaste vapen är att tro på oss själva. Att vi trycker upp laget och inte låter dem föra matchen. Vi ska inte låta dem ta plats. Vi måste ha självförtroende och mod.

Det låter lätt i teorin men självförtroendet är väl inte på topp?

– Det har absolut fått sig en törn. Det är viktigt att vi samlas som lag, man får aldrig tappa gnistan. Vi har tagit oss till allsvenskan, vi är också bra.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Andrup om mötet med Zlatan: "En chock"

Fotboll Hammarby och Klara Andrup fick finbesök under en träning förra veckan. Världsstjärnan, och delägaren ...

Meriterad duo ska skapa bättre förutsättningar

Fotboll Camilla Ackerfors har gjort flera allsvenska säsonger som spelare. Nu ska den tidigare landslagstränaren leda Onsala BK. Tillsammans ...

De kan ha hittat sin diamant

Fotboll Tölö IF har haft en tydlig värvningsstrategi inför säsongen. Kravbilden har varit ödmjuka spelare som kan ...