Arkivfoto

FOTO: Christian Johansson

FOTBOLL. Kniven mot strupen. Det är Kungsbacka DFF:s vardag numera då tabelläget är uselt. Upp till säker mark är det sju poäng, med sju matcher kvar. På de första 15 har KDFF skrapat ihop fyra inspelade pinnar.

– Det gäller att fokusera och ta varenda chans vi får. Förr eller senare skräller vi som vi gjorde mot Linköping, men det är absolut ett tufft läge, säger Lina Gerhardsson.

 

Mittbacken och KDFF-veteranen har haft en strulig säsong. På grund av skador har hon bara gjort fyra starter. Nu är hon dock tillbaka.

– Kroppen är hel, sedan får vi se om jag blir uttagen, säger hon. På lördag väntar ett av årets skrällag, Vittsjö, med den före detta KDFF-kaptenen Nellie Persson på mittfältet.

– De är bra som lag. Individuellt är de jämnbra men de har en lagsammanhållning som gjort att de har kunnat klättra. Om vi kan sätta stopp för deras flow har vi en chans.

Hur ska ni lyckas?

– Vårt viktigaste vapen är att tro på oss själva. Att vi trycker upp laget och inte låter dem föra matchen. Vi ska inte låta dem ta plats. Vi måste ha självförtroende och mod.

Det låter lätt i teorin men självförtroendet är väl inte på topp?

– Det har absolut fått sig en törn. Det är viktigt att vi samlas som lag, man får aldrig tappa gnistan. Vi har tagit oss till allsvenskan, vi är också bra.