Annons

Första borrhålet för p-huset

Spadtag? Nej, men borrhål. På måndagen startade bygget av nya p-huset Linden med plats för 1 000 bilar.

Trafik | 02 December 2019 11:01

Glada som barn fick kommunalråden Hans Forsberg och Fredrik Hansson och tekniknämndens ordförande Monica Neptun ta plats i den stora maskinen och starta borrandet av hålen där pålarna ska bära upp det gigantiska p-huset på Inlag.

1 000 p-platser i sju våningar ska täcka behovet både för innerstaden, idrottsanläggningarna och de nya bostadsprojekten som ska komplettera Söderstaden.

– Det blir högt med sju våningar, men även bostadshusen blir sju våningar och jag tror att p-huset kommer att smälta in väl, sa Fredrik Hansson (C).

Det kommer att bli en hel del bankande i området de närmsta månaderna. 350 pålar ska ner i marken för att kunna stabilisera det 145 meter långa och 36 meter breda parkeringshuset.

Kostnaden är beräknad till 300 miljoner.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

P-avgifter gick plus 4 miljoner

Trafik Parkeringsavgifterna gav Kungsbacka ett överskott på fyra miljoner förra året. Men syftet är enbart att styra trafiken, hävdar ...

Maxtaxa för parkering höjs

Trafik Högsta p-avgift höjs från 5 till 8 kronor. Parkerar man i p-hus ska avgiften vara lägre. Det beslöt kommunledningen på tisdagen. Men oppositionen ville ha högre avgifter.

Var ska alla parkera vid Hede?

Nyheter Hur ska alla bilar få plats när Hede station blir en allt viktigare knutpunkt för tågpendling? Är ett p-hus lösningen? Och ska parkeringen kosta?
Annons