Annons

Försökte stjäla snus – döms till ungdomsvård

I ett drogrus försökte en 16-årig pojke bryta sig in på Hemmakväll för att stjäla snus. Nu döms pojken för ringa narkotikabrott och försök till stöld.

Nyheter | 05 Augusti 2020 07:08

Det var i maj i år som pojken begick brotten. På kvällen den 12 maj tog pojken flera tabletter alprazolam, ett narkotikaklassat preparat i gruppen bensodiazepiner.

Enligt pojken har han sedan minnesluckor, men han minns att han fann sig själv maskerad utanför butiken Hemmakväll i Kungsbacka senare på natten. 

Använde hammare

En övervakningsfilm visar hur han under 20 minuter försökte bryta sig in genom dörren med hjälp av en hammare. 16-åringen har berättat att han ”antagligen tänkt att han skulle stjäla snus eller liknande”, står det i domen. 

Pojken, som erkänt till båda brotten, dömdes i Varbergs tingsrätt den 27 juli för ringa narkotikabrott och försök till stöld. För en vuxen person hade minst två månader i fängelse kunnat bli straffet. Pojken döms till ungdomsvård och ska fullfölja ett av socialtjänsten upprättat ungdomskontrakt. Det innebär att han ska gå på minst åtta samtal på samtalsmottagningen Vändpunkten och lämna minst fem drogtester. 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Par misstänkta för att ha eldat upp tidigare partners hus

Blåljus Det är en relationshistoria med flera inblandade dömda personer, som ligger bakom den pågående förundersökningen ...

Skyddstillsyn för flera trafikbrott

Blåljus En 38-årig man med missbruksproblematik, har dömts till skyddstillsyn istället för fängelse för grov ...

Mordbrännares bekant begärs häktad

Blåljus En kvinna bekant med den 35-årige man från Kungsbacka som sitter häktad för bland annat grov ...
Annons