Annons

Försiktig ökning av sålda hus i Halland

Försäljningen på småhusmarknaden ökade rejält under årets tredje kvartal i Sverige jämfört med samma period i fjol. Färska siffror visar att ökningen gäller för samtliga län i landet med ett undantag, Gotland. Men i Halland är ökningen bara en procent.
Bostad | 17 Oktober 2019 13:00

Totalt såldes det 18 981 småhus mellan juli och september i år. Det är en ökning med 13 procent jämfört med tredje kvartalet i fjol då det såldes 16 835 småhus i landet. I Halland var ökningen dock bara en procent. 2018 såldes det 669 småhus i Halland under det tredje kvartalet, och i år 674. Siffrorna kommer från Lantmäteriet som ansvarar för det nationella fastighetsregistret.

– Det skärpta amorteringskravet 2018 medförde en tydlig nedgång i omsättningen som nu återhämtat sig starkt. Omsättningen har även påverkats positivt av att prisnivåerna stabiliserats och de mer samstämmiga prisförväntningarna hos köpare och säljare, säger Henrik Roos, fastighetsanalytiker på Lantmäteriet i ett pressmeddelande.

Undantaget mot den starka utvecklingen finns på Gotland. Där minskade antalet sålda småhus med en procent under tredje kvartalet.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Allt fler tunga bilar trafikerar våra vägar

Trafik Den svenska personbilsflottan har länge varit för tung och i behov av modernisering. Men nu visar det sig ...

Svårt tolka covidstatistik

Vård Halland har just nu flest nya covidfall per 100 000 invånare i landet. Men statistiken är lurig och beror till stor ...

Nya landshövdingen besökte Kungsbacka

Nyheter Vatten, växtvärk och utmaningar i samband med ett stadigt expanderande samhälle. När Hallands nya landshövding ...
Annons