Annons

Försiktig höjning av bostadspriserna

De senaste tre månaderna har bostadsrättspriserna i Kungsbacka stigit med 1,0 procent medan villapriserna stigit med 0,6 procent.

Bostad | 08 Juli 2020 11:01

Det visar nya siffror från Svensk Mäklarstatistik som sammanställts av Länsförsäkringar fastighetsförmedling.

Sett till länet i stort märks en uppgång under de tre senaste månaderna med 6,2 procent när det gäller bostadsrätter och 3,1 procent för villor.

“Mer aktiv”

– Vi bedömer att sommarens bostadsmarknad blir mer aktiv än vanligt. Många stannar i Sverige under semestern och får tid att både planera för sin egen bostadsförsäljning och gå på visningar. Att rörligheten på bostadsmarknaden nu ökar gör att fler får möjlighet att byta bostad efter behov, säger Marcus Svanberg, vd, Länsförsäkringar fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

När det gäller fritidshus i Halland har priserna stigit med 11,4 procent det senaste året. Enligt Länsförsäkringar fastighetsförmedling har många som tänkt sälja sitt fritidshus ändrat sina planer på grund av coronapandemin. Det har gett ett lägre utbud och ökad aktivitet i budgivningarna.

– När det gäller fritidshus är det verkligen säljarens marknad, säger Marcus Svanberg.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nobben för Långabron

Bostad Det blir inget ekonomiskt bidrag till en nybyggnad av Långabron i Särö. Det är kommunledningens ståndpunkt. – Vi ...

Döms för att ha kränkt boende

Blåljus En anställd på ett LSS-boende i Kungsbacka döms för att ha en kränkt en av de ...

Forsbergavtal har överklagats

Politik Hans Forsbergs fallskärm har nu överklagats till förvaltningsrätten. En invånare anser att kommunstyrelsen var jävig. ...
Annons