Ellen Davis lämnade HK Aranäs som skyttedrottning för spel i BK Heid och SHE. Nu är vänsternian tillbaka och tränar med moderklubben.

 

HANDBOLL. Det är klart att det inte blir en fortsättning för storskytten Rikke Jensen i HK Aranäs. Hon flyttar hem till Danmark för att studera. Trots det tappet var HK Aranäs trupp full, men nu kan dörren ha öppnats på glänt. Ellen Davis lämnade HK Aranäs 2016 efter att ha vräkt in mål i division 1. Vänsternian gick till BK Heid och skrev så sent som 2018 på ett nytt tvåårskontrakt med Göteborgsklubben. Det är dock brutet. 25-åringen är tillbaka i Aranäshallen och tränar med moderklubben.

– Det är klart att det ser spännande ut om vi kan få med henne igen, men vi har inte tagit något beslut, säger tränaren Magnus Ferdinandsson.

Klubbchefen Rickard Eriksson:

– Hon frågade om hon fick vara med och träna, det fick hon. Där är vi i dagsläget.

I dagarna ska föreningen och Ellen Davis diskutera framtiden.

Egentligen var truppen full?

– Ja, men vi har ett visst ansvar mot gamla aranäsare.

Vad skulle det betyda att få tillbaka henne?

– En hel del. Det är en bra människa och spelare. Det är roligt när de vill komma tillbaka.

Klubbchefen betonar att tränaren Magnus Ferdinandsson måste få en uppfattning om henne innan det blir aktuellt med ett kontrakt.

– Jag kan inte skriva på med en spelare som han inte har samma uppfattning om.  

 

Spelordningen för allsvenskan är släppt. HK Aranäs börjar mot Tyresö borta antingen den 28 eller 29 september, helgen efter väntar hemmapremiär mot Skånela.