Vädret idag
Molnigt
14°C
Prognos juli 16, 2019
dag
Delvis soligt
19°C
 

Fördubbling av P-avgifter fick motstånd

Max-taket för parkeringsavgifter i Kungsbacka bör höjas. Det beslutade nämnden för Teknik som menar att det krävs för ett bra trafikflöde i kommunen. Men den fördubbling av avgifter som tjänstemännen förslog fick mothugg på det senaste nämndmötet.

 

I dag är den högsta tillåtna parkeringsavgiften i kommunen fem kronor i timmen. Men under en viss tid har en höjning av maxavgiften diskuterats inom nämnden för Teknik. Bakgrunden är att det håller på att byggas nya parkeringshus i Kungsbacka och att man vill leda trafik till dessa. Genom att ha ett bredare avgiftsspann hoppas man det ska bli så pass mycket billigare att parkera i parkeringshus än på andra platser att det lockar bilister.

–  Det är generellt inte så kul att åka in i parkeringshus vilket gör att fler föredrar gatuparkeringar. Men gatuparkeringar borde vara till för dem som ska göra snabba ärenden och parkeringshusen för dem som ska parkera sin bil en längre stund, säger Hravn Forsne (M), vice ordförande i tekniska nämnden.

 

Efter att tjänstemän på tekniska förvaltningen utrett frågan föreslås att max-taket ska fördubblas till tio kronor i timmen och att parkeringsböterna ska höjas från max 500 kronor till max 1 000 kronor. Men på tekniknämndens senaste möte opponerade sig Moderaterna mot förslaget. Partiet vill istället att max-taket för avgifterna enbart ska vara åtta kronor och att den hösta avgiften för parkeringsböter enbart ska vara 800 kronor.

– Det enda som avgifterna får användas till är att organisera trafiken och då ansåg vi att åtta kronor räcker gott och väl. Vi vill inte ha en högre avgift än nödvändigt. Varenda krona som kungsbackaborna inte lägger på parkering kan de lägga på att annat, som att handla i innerstaden, säger Hravn Forsne. 

 

Efter votering i nämnden gick Moderaternas förslag igenom, med stöd av Sverigedemokraterna. Nu ska frågan avgöras i fullmäktige i höst. 

Julia Sandstén Vikberg
0300-52 13 64 julia.sandstenvikberg@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 12 juli

kl 10.30 Gemensam promenad i Åsa. Föranmälan. Arr: Anhörigcenter. 

kl 12–15 Origami. Prova på att vika djur och blommor, loppor eller båtar till vattenleken utanför Naturum. Origami är en gammal japansk konstform som roat både stora och små i mer än tusen år.

Kl 20 Trubadurkväll på Nyfiket i Frillesås.

Lördag 13 juli

kl 11–15 Biodlingens dag på Naturum. Kungsbacka biodlarförening svarar på frågor...

Läs Mer

Så här funkar eNH!