Vädret idag
Mestadels molnigt
17°C
Prognos juli 23, 2019
dag
Delvis soligt
22°C
 

Flera stölder i kulturhuset Fyren

Den senaste tiden harkulturhuset Fyren drabbats av ett flertal stölder av datorer och skärmplattor – både av en privatperson på biblioteket och från personalutrymmen.

 

De senaste stölderna skedde under torsdagen förra veckan . Då var det två datorer som blev stulna, den ena från biblioteket och den andra från ett personalutrymme på kultur- och fritidsförvaltningen.

– En låntagare blev sorligt nog av med sin dator i biblioteket. Personen hade suttit där länge och lämnat den obevakad en stund och då har någon tagit den. Samma dag stals en dator från ett personalutrymme, säger Lena Engberg som är chef på biblioteket.

 

Strax innan jul, mellan den 19 och 20 december, skedde också en stöld i Fyren. Någon eller några ska då ha tagit sig in i två möteslokaler och stulit två skärmplattor och en fjärrstyrningsdosa till en väggmonterad skärm. Det totala värdet av stöldgodset var då 13 000 kronor.

–  Det känns jättetråkigt. För oss på förvaltningen är det tråkigt att bli av med saker för att det kostar pengar för förvaltningen. Men det är framför allt väldigt tråkigt att en låntagare har blivit av med sin dator, säger Lena Engberg.

 

Enligt henne har det tidigare inte skett så många stölder i Fyren.

– Det har inte förekommit jättemycket stölder hos oss, vi har varit förskonade från det. Men nu har det tyvärr skett.

Förväntar ni er att det kommer ske fler stölder?

– Vi hoppas verkligen inte det. Vi på förvaltningen ska införa lite åtgärder, som att bli bättre på att låsa och stänga om oss. Men vi kan inte låsa för låntagare utan bara uppmana folk att inte lämna sina saker obevakade.

Julia Sandstén Vikberg
0300-52 13 58 julia.sandstenvikberg@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!