Annons

Flera stölder i kulturhuset Fyren

Den senaste tiden harkulturhuset Fyren drabbats av ett flertal stölder av datorer och skärmplattor – både av en privatperson på biblioteket och från personalutrymmen.
Nyheter | 05 Januari 2019 12:00

Kulturhuset Fyren

FOTO:

Den senaste tiden harkulturhuset Fyren drabbats av ett flertal stölder av datorer och skärmplattor – både av en privatperson på biblioteket och från personalutrymmen.

 

De senaste stölderna skedde under torsdagen förra veckan . Då var det två datorer som blev stulna, den ena från biblioteket och den andra från ett personalutrymme på kultur- och fritidsförvaltningen.

– En låntagare blev sorligt nog av med sin dator i biblioteket. Personen hade suttit där länge och lämnat den obevakad en stund och då har någon tagit den. Samma dag stals en dator från ett personalutrymme, säger Lena Engberg som är chef på biblioteket.

 

Strax innan jul, mellan den 19 och 20 december, skedde också en stöld i Fyren. Någon eller några ska då ha tagit sig in i två möteslokaler och stulit två skärmplattor och en fjärrstyrningsdosa till en väggmonterad skärm. Det totala värdet av stöldgodset var då 13 000 kronor.

–  Det känns jättetråkigt. För oss på förvaltningen är det tråkigt att bli av med saker för att det kostar pengar för förvaltningen. Men det är framför allt väldigt tråkigt att en låntagare har blivit av med sin dator, säger Lena Engberg.

 

Enligt henne har det tidigare inte skett så många stölder i Fyren.

– Det har inte förekommit jättemycket stölder hos oss, vi har varit förskonade från det. Men nu har det tyvärr skett.

Förväntar ni er att det kommer ske fler stölder?

– Vi hoppas verkligen inte det. Vi på förvaltningen ska införa lite åtgärder, som att bli bättre på att låsa och stänga om oss. Men vi kan inte låsa för låntagare utan bara uppmana folk att inte lämna sina saker obevakade.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

De ställer om – istället för att ställa in

Sport RF-SISU i Halland tänker om kring sina sommaraktiviteter för barn. Detta för att kunna genomföra dem ...

Händelserik natt för polisen i Kungsbacka

Blåljus En smitningsolycka, en misshandel och tre knarkrelaterade brott höll Kungsbackas poliser sysselsatta under natten mot söndag.Lördagskvä...

Brand i villa orsakade nattligt pådrag

Blåljus Räddningstjänsten ryckte i natt ut till en villa i Budskär. En takarmatur i villan hade fattat eld....
Annons