Vädret idag
Molnigt
18°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
20°C
 

Flera fortkörningar förbi Särö skola

Polisen gjorde hastighetskontroller vid Särö skola under 45 minuter och stoppade 10 bilar som körde för fort. Foto: Läsarbild/Teo Skörvald 

 

Norra Halland har tidigare skrivit om att föräldrar larmar om att bilar kör för fort förbi Särö skola. På tisdagen gjorde polisen hastighetskontroller vid skolan under 45 minuter. Under den tiden stoppade polisen 10 bilar som körde för fort. 

Enligt Anna-Karin Ringdahl, stationsbefäl vid Kungsbackapolisen, är hastighetsbegränsningen på sträckan 40 kilometer i timmen och bilarna som stoppades körde i hastigheter mellan 51 och 73 kilometer i timmen. 

10 fortkörningar under 45 minuter, skulle du säga att det är många? 

– Om det är så många som kör för fort varje timme så blir det många. Det blir en fortkörare var fjärde minut, säger  Anna-Karin Ringdahl.

Enligt henne så brukar polisen göra hastighetskontroller på platser där många klagar på att bilar kör för fort, och skolor är ett vanligt sådant ställe. 

 

Julia Sandstén Vikberg
0300-52 13 58 julia.sandstenvikberg@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!