Annons

Flaggar på Nordens dag

Nej, det är inte någon kunglig som fyller år, inte heller något lokalt jubileum. Anledningen till att kommunen flaggar idag är Nordens dag.

Politik | 23 Mars 2020 11:00
 

Nordens dag firas för att högtidlighålla Helsingforsavtalet som slöts den 23 mars 1962. Syftet med avtalet var att fördjupa samarbetet mellan Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige. I dag har vi ett omfattande regionalt samarbete mellan våra nordiska länder.

Syftet med avtalet är bland annat att:

“De fördragsslutande parterna skall efter- sträva att bevara och ytterligare utveckla samarbetet mellan länderna på det rättsliga, kulturella, sociala och ekonomiska området samt i fråga om samfärdseln och miljövården.”

“Vid utformningen av lagar och andra rätts- regler i de nordiska länderna skall medborgare i de övriga länderna behandlas lika med landets egna medborgare.”

Avtalet har förnyats och uppdaterats ett flertal gånger sedan sextiotalet.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Signeshus granskas av IVO

Nyheter Inspektionen för vård och omsorg, IVO, fördjupar nu granskningen av utvalda boenden i länet. Ett av ...

Ny farled närmare Kungsbackas kust

Nyheter Sedan den 1 juli finns ett nytt system för fartygsrutter i Kattegatt. Detta innebär bland annat att handelsfartyg kommer ...

Pandemin kan ge Kungsbacka ett ansiktslyft

Jobb & Pengar Förre statsministern Carl Bildt har kallat den för ”en global megakris”. Många är nog böjda att ...
Annons