BANDY 2019-02-09 KL. 17:25

FBK klara för kval

Mattias Johansson stod för Frillesås 3–1-mål. Arkivfoto

Trots en förlust är Frillesås klara för kval i Elitserien. Det krävs en hel del för att hänga kvar, men det blir en inspirerande upplevelse enligt FBK:s Joakim Björkman.

BANDY: ELITSERIEN

IFK Motala – Frillesås BK 6–2

Frillesås BK behövde ta minst en poäng för att hålla IK Tellus borta från kvalplatsen. Med tre nyckelspelare borta fick bortalaget slita rejält och låg efter lite mer än en halvlek under med tre mål. Men FBK behöll lugnet i det egna spelet och reducerade till 2–3 efter 75 minuter via Lukas Norrman. Sedan kom den spelvändning som FBK fått se flera gånger förr: kort efter reducering kontrade motståndarna med två snabba mål och FBK tappade greppet.

– Känslan var att vi var på väg in i matchen. Det är olyckligt men svårt att sätta fingret på vad det är som händer, säger FBK-tränaren Joakim Björkman.

"Det är en möjlighet för oss att stanna kvar i Elitserien och det känns inspirerande"

Joakim Björkman

Men trots förlusten mot IFK Motala är FBK redo för kval tillsammans med Falu BS.

– Det är en möjlighet för oss att stanna kvar i Elitserien och det känns inspirerande, säger tränaren.

På tisdag är det dags för Frillesås sista match i Elitserien, då väntar Edsbyns IF på hemmaplan. Det blir en chans för laget att testa lite grejer säger tränaren. Men framför allt gäller det att hålla uppe tempot och bygga upp en bra känsla inför kvalet.

– Det är synd att det blir ännu ett uppehåll inför kvalet men det är bara för oss att hålla uppe nivån, säger han.

Vad tror du om era chanser i kvalet?

– Goda. Vi har hållit en god känsla i gruppen. Det ska bli roligt.

Sett tillbaka på säsongen så spelades den ungefär som förväntat anser han. FBK visste att det skulle bli tufft och utefter förutsättningarna har laget presterat bra i många matcher. Men ändå finns där en gnagande känsla av att de borde ha något fler poäng.

– Ja vi har presterat bra och varit på gränsen, säger tränaren.

Vilka som får chansen att ta klivet upp från allsvenskan och möter Frillesås i kvalet återstår att se.

Matchfakta:

IFK Motala – Frillesås BK 6–2 (2–0)

1–0 (16.53), 2–0 (28.15), 3–0 (49.27), 3–1 (64.14) Mattias Johansson, 3–2 (75.02) Lukas Norrman, 4–2 (77.54), 5–2 (79.24), 6–2 (84.39)