FAMILJ 2022-04-22 KL. 19:00

Lollo den ende kvinnan av 101 möjliga

Av John Skoglund

Det finns 101 golfshoppar i Sverige under franschisekedjan Golfstore.
- Det som är unikt är att jag är den enda tjejen av alla butiker som ägs och drivs av en kvinna, säger Louise Bengtsén

Lollo den ende kvinnan av 101 möjliga
Louise Bengtsén visar kunder vägen inom golfens värld. Foto: John Skoglund

Alla som har spelat på Kungsbacka GK och varit inne i golfshoppen har mött ett glatt ansikte under de tretton senaste åren. Först var hon anställd hos Pelle Nellbeck och under de senaste fyra åren har hon själv ägt verksamheten.
Det finns många kvinnor inom golfen som är tränare, klubbchefer med mera - men just i rollen som chef inom golfshoppar är du enda kvinna, vad beror det på?
- Det är en bra fråga, jag tror att inom min uppväxt med två bröder behövde jag våga att ta för mig. Drivande i affärslivet och jag har kärleken till golfen, det är unikt att kunna jobba med sin hobby.

"Det är mitt hem nästan"

När du jobbar så mycket, tycker du att det ändå är roligt?
Ja det tycker jag, det är mitt hem nästan. Åker hemifrån tidigare och kommer hem senare.

Kungsbacka GK som medlemsägd golfklubb, det ställer väl även krav på dig?

Så är det absolut, vi har ju uppdragsavtal som man ska följa. Sen skötar jag receptionen när det gäller tidsbokningar som vi har slått ihop med shoppen sedan jag tog över. Det är för att klubben ska få en bättre service och jag mer trafik in i shopen. Mitt uppdrag är att ha öppet varje dag från första april till sista oktober.

Coronapandemin har varit ett gissel för det svenska samhället och många människor har lidit. Golfen däremot har frodats av att så många människor har letat sig ut till klubbarna för en aktivitet som inte blåstes av med restriktioner. Alla som var ute och reste ett par gånger om året letade fram sina gamla klubbor eller köpte nya av någon bra golfshopp och alla tiders rekord av genomföra rundor slogs säsongen 2020.
– Pandemin har varit bra för golfen generellt men för shopen har det varit problem med långsamma leveranser. Men där är det åter igen bra med förstående kunder som kan vänta ett antal veckor på produkter.

Svenskt rekord

Louise Bengtsén 39 kom till Kungsbacka på grund av kärleken till hennes man Peter Gustafsson. Hon växte upp i Halmstad och började spela golf som 14-åring på Holms GK.

Redan som 16-åring var hon i sin åldersklass, tvåa i Sverige. Detta är med största säkerhet svenskt rekord att gå från nybörjare i golf till toppen så snabbt. Först är de oftast de barnen som får en klubba i handen när de kan gå som utvecklar en naturlig sving. Svingen och alla de andra momenten inom golfen gör att det är en väldigt komplex idrott att lära sig och ännu svårare att bli så stabil över 18 hål så att man når toppen.
– Jag spelade på Telia Tour, svenska damtouren med blandade resultat, säger Louise Bengtsén. När hon vid 24 års ålder lockades upp till Kungsbacka drog hon ner på tävlandet.


Närspelet kan man inte träna för mycket på. Foto: John Skoglund


Hon jobbar och lever på Hamra, där klubben Kungsbacka GK ligger. Då kan man tro att hon bara är politisk korrekt när hon säger att Kungsbackas gamla bana är den bästa banan hon spelat, men det låter att det är så - på riktigt.
– Min favorit banan måste jag säga är Kungsbacka GK, där får du sex hål seaside, sex hål parkbana och sex hål i skogen, säger Bengtsén
Favorithålet är hål 14. Ett underbart kort par 4 hål. Först ska du se till att slå ett rakt slag från tee, hålla dig på fairway, akta den främre bunkern och se till att inspelet blir puttbart på green.Förarbevis ett krav för vattenskoter
NYHETER 2022-05-28 KL. 13:00

Förarbevis ett krav för vattenskoter

Nya regler inför sommaren – många har ansökt

SENASTE TV-NYHETERNA

Får svårt ta hand om flyktingar
NYHETER 2022-05-28 KL. 09:00

Får svårt ta hand om flyktingar

Bostadsbolagen ser överställen som skulle kunna vara möjliga

FESTLIG samling inför årets studentbal
NYHETER 2022-05-27 KL. 17:25

FESTLIG samling inför årets studentbal

Lanbit i gång igen
NYHETER 2022-05-27 KL. 16:00

Lanbit i gång igen

Slutspurt för konstrundan
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 15:00

Slutspurt för konstrundan

Saga årets sommartema i rondellerna
NYHETER 2022-05-27 KL. 12:00

Saga årets sommartema i rondellerna

Snart dags för kulturfestival igen
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 10:00

Snart dags för kulturfestival igen

Kanske privatisering - men inte nu
KULTUR & NÖJE 2022-05-27 KL. 07:00

Kanske privatisering - men inte nu

Nya arbetssätt ska ge fler tillgång till Kulturskolan

Resor under pandemin blev till bok
KULTUR & NÖJE 2022-05-26 KL. 17:00

Resor under pandemin blev till bok

Åsabon Jan Hansson hittade nya favoritstäder

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

SPORT 2022-05-28 KL. 18:10
Oavgjort i toppmötet

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Fångar legendarer under promenad

Fångar legendarer under promenad

Det är ”raidhour” och utanför Villa Solbacka har ett 20-tal personer samlats. Ikväll finns chansen att fånga legendariska Pokémon. – Vissa Pokémon måste man vara flera för att fånga, tanken med det är att man ska samarbeta, säger Malin Börjesson som i stort sett dagligen spelar Pokémon GO.