FAMILJ 2021-08-09 KL. 06:47

Galna lajvandet kan ge henne en Kristall

Med en skådespelarutbildning i bagaget bemästrar hon de flesta situationer. Men den roll hon trivs bäst i är den som sig själv. Frillesåsbördiga Carolin Björnerhag är avgjort en av landets modigaste – och galnaste – tevereportrar. Nu kan hon bli nominerad till Årets Tv-personlighet.

Galna lajvandet kan ge henne en Kristall

Det är inte många tevepersonligheter som går så rakt genom rutan som Carolin Björnerhag från Frillesås. I sommar har vi vant oss vid att se henne som pigg reporter i Nyhetsmorgon som dödsföraktande kastar sig in i det ena våghalsiga äventyret efter det andra.

Rappt och underh¥llande


I direktsändning har Carolin – fullständigt live – gjort allt från att klättra i berg, till att gå på getyoga. Trots att hon ibland står vettskrämd inför uppgiften, lyckas hon alltid med den bedrift hon för dagen tar sig an.

Hennes inslag är rappa, snabba och vansinnigt underhållande.

En krävande uppgift


Äventyren är emellertid inte det enda som pågår i rutan när Carolin syns i bild. Verkligheten är nästan ännu mer spännande. Det är i vart fall ett sätt man skulle kunna uttrycka det på.

Samtidigt som Carolin balanserar utför en lodrät bergvägg med endast ett rep som stöd, ska hon röra sig så att fotografen hinner med att visa vad det är hon sysslar med. Och i örat har hon röster från studion som pratar om allt från spännande samtalsämnen och frågeställningar, till hur många sekunder Carolin har på sig att utföra sina vådliga stunts.

Hoppade från luftballong


Upplevelserna och mötena med olika sorters människor – kända och okända – har genom åren blivit många. Att välja ut en särskild höjdpunkt är svårt.

– Om jag måste välja något skulle det nog bli då jag för ganska precis ett år sedan hoppade bungy-jump från en luftballong. Det var en superhäftig upplevelse – som jag ALDRIG tänker göra om! skrattar Carolin.

– Jag minns egentligen ingenting från själva hoppet. Men det var mycket adrenalin i kroppen, kan jag säga. Inslaget blev viralt och så här i efterhand får man nog konstatera att det var där jag slog igenom på riktigt. Jag blev igenkänd på stan och folk kom fram och ville prata, fortsätter hon.


Det minst sagt spektakulära Bungy-jumpet – från en luftballong i rörelse – gjorde Carolin Björnerhag till en superkändis över en natt. FOTO: Privat

Behövde ett ”riktigt jobb”


När man frågar henne vad hon har för yrke identifierar hon sig utan en sekunds tvekan som journalist. Men reporter var egentligen aldrig det självklara valet för den våghalsiga tjejen från Frillesås och Kungsbacka.

– När jag flyttade till Stockholm 2013 var jag nyutexaminerad skådespelare och det var egentligen den yrkesbanan jag ville satsa på. Men så kände jag att jag även behövde ha ett ”riktigt jobb”, för att kunna försörja mig. Så jag började med radio, säger Carolin.

Från radio till TV4


Från de första oavlönade praktikmånaderna på kommersiella radiostationen Rix FM jobbade hon sig upp till producent, redaktör och programledare på bland annat Sveriges Radio P3 och P4.

När så möjligheten att få börja arbeta med TV uppenbarade sig, bestämde hon sig för att testa något nytt.

– Det kändes som ett steg i rätt riktning. Jag älskar radio. Men med TV når man ut på ett helt annat sätt, förklarar Carolin Björnerhag sitt byte av massmedium.

”Ett riktigt slitjobb”


Journalist är ett stressigt yrke och att jobba med TV kräver avgjort sin kvinna.

– Precis som många andra i den här branschen känner jag av stressen. Konkurrensen är hård och man måste hela tiden kämpa framåt, mot nya mål, säger Carolin som inte sticker under stol med att hon fått göra stora uppoffringar.

– Det har varit ett riktigt slitjobb att ta sig dit jag är idag, så det har inte varit någon räkmacka, säger Carolin med eftertryck.

Inget för nattugglor


I framtiden kan hon tänka sig att arbeta med många olika sorters nöjesjournalistik. Men just nu är det direktsända morgonaktiviteter Carolin bjuder oss på.

Vana från tidiga morgonsändningar hade hon med sig från radion. Men för att klara att jobba med direktsänd morgonteve måste man vara en person som gillar att vara uppe med tuppen. Annars är det svårt att härda ut.

– Programledarna burkar vara på plats från 03. Själv stiger jag upp 04.15-04.30. Jag har alltid varit morgonpigg och för mig hade det aldrig funkat med ett 9-5-jobb, säger Carolin.

Händer det att man försover sig? Får man över huvud taget försova sig?

– Jo, det händer nog att någon försover sig. Det får man egentligen inte göra, så det händer nästan aldrig. När det gör det får man skicka någon som åker hem till den som saknas och knackar på. Sedan blir det krisläge i sminket.

Vill ha egen Talkshow


Även om hon tveklöst skulle tacka ja om hon plötsligt blev erbjuden drömrollen i nästa storfilm är skådespelarkarriären något Carolin bestämt sig för att lägga åt sidan. Till förmån för arbete hon inom några år hoppas ska ge henne en egen Talkshow, eller göra henne till programledare för något av våra allra största underhållningsprogram.


Carolin Björnerhag har inte glidit in på en räkmacka i yrkeslivet precis. Okristligt tidiga morgnar och en uppsättning minst sagt udda uppdrag har fyllt varje arbetsdag med utmaningar. FOTO: Privat

Årets Tv-personlighet


Ett viktigt steg på vägen skulle kunna vara att utses till Årets Tv-personlighet på årets upplaga av Kristallengalan.

Titeln är precis inom räckhåll. Carolin Björnerhag är en av de 29 tevekändisar som i år ges möjlighet att få tävla om den prestigefulla utmärkelsen.

Vilka som i slutändan får göra upp om segern avgör vi som tittar.

– Kristallengalan är en av flera stora galor jag bevakat. I år vore det fantastiskt att själv få vara en av dem som blir bevakade. Så nu gäller det att mobilisera hallänningarna. Gå in och rösta på tv4.se/kristallen. Senast den 10 augusti, manar Carolin Björnerhag.

SENASTE TV-NYHETERNA

Bajenduon behöver stoppas
HANDBOLL 2021-11-30 KL. 15:00

Bajenduon behöver stoppas

Aranäs möter Hammarby i Stockholm

Rybrink flyttar hem till västkusten
FOTBOLL 2021-11-30 KL. 11:32

Rybrink flyttar hem till västkusten

Klar för BK Häcken

Skolbuss körde i diket
NYHETER 2021-11-30 KL. 10:01

Skolbuss körde i diket

Dags för Karin att lämna Kungsbacka
NYHETER 2021-11-30 KL. 09:00

Dags för Karin att lämna Kungsbacka

Första snöovädret i natt – och värre ska det bli
NYHETER 2021-11-30 KL. 07:20

Första snöovädret i natt – och värre ska det bli

”Kommunen ser inte vår potential”
NYHETER 2021-11-29 KL. 20:00

”Kommunen ser inte vår potential”

Besvikelse när bidrag till projekt för psykisk hälsa dras in

Alla är vinnare på loppis i Älvsåker
NYHETER 2021-11-29 KL. 17:00

Alla är vinnare på loppis i Älvsåker

Kullavik startar upp herrlag
FOTBOLL 2021-11-29 KL. 13:30

Kullavik startar upp herrlag

22-åring blir huvudtränare

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2021-11-30 KL. 16:02
Två bilar i krock
NYHETER 2021-11-30 KL. 16:00
Full fart i backen!

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Har du den bästa Lussekatten?

Har du den bästa Lussekatten?

Kattbilderna strömmar in till redaktionen. Men även du har fortfarande möjlighet att vara med och tävla i Lussekatten.