Vädret idag
Mestadels molnigt
19°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
21°C
 

Få bussar till Draget

Kan någon vettig person förklara för mig varför det finns en busshållplats i Gottskär, men ingen buss som går dit på vardagar mellan klockan 9.43 och 14.13? Sista turen med buss 731 till Gottskär går vardagar klockan 18.46 från Kungsbacka och från Gottskär till Kungsbacka går den klockan 19.21. Man måste gå av/på vid hållplatsen Rösan de tider inte bussen går ner och gå drygt två kilometer om man bor i Draget. Lördagar och söndagar går ingen buss ner till Gottskär alls!!??

 

Jag kan inte förstå hur bussarna kan hinna ner till Gottskär i rusningstrafik när många åker med och det är tidspress för chaufförerna.  Då borde väl bussarna kunna gå ner övriga tider också, tycker man. Det rör sig om cirka två minuter enligt tidtabellen mellan Rösan och Gottskär.

 

Sommartid går bussen ner, men inte hösten och kalla vintern när det är som mest regnigt, blåsigt och mörkt. Har hört att sommarturlistan är till för att kommuninvånarna skall kunna komma till Utholmen och bada, och för turister. Det är märkligt att de ska prioriteras men vi som bor här året om skall inte ha denna service.

 

Det pratas ju så mycket nu för tiden om att vi skall värna om klimatet och minska utsläppen. Så varför skall vi som bor i Draget och som då har cirka två till tre kilometer till busshållplatsen vid Prästgärdet behöva ta bilen dit där det finns en pendelparkering?

 

Det finns något som heter anslutningstrafik som man kan få om man har minst två kilometer till närmsta busshållplats. Problemet är bara att någon sådan upphandling inte finns i Kungsbacka kommun, det fick jag reda på när jag kontaktade Västtrafik och frågade. Andra kommuner runt Göteborg har sådant.

 

BL

Redaktionen
redaktionen@norrahalland.se 0300- 101 75

TYCK TILL: Kommentera artikel

One comment

  1. niklas
    mars 1st, 2019 5:01

    varför ska bussen gå till draget den går inte in till toråsskolan heller
    tänk på dem som bor vid Tjolöholm det är långt att gå och då är det ändå ett turistmål

    Reply

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!