Annons

Experterna om Aranäs chanser till nytt kontrakt

Handbollsexperterna har gett sin dom om HK Aranäs chanser att hålla sig kvar. Den främsta nyckeln för att lyckas? det är att vinna ikväll mot OV Helsingborg.

Handboll | 23 Februari 2021 08:00

Jerry Hallbäcks HK Aranäs spelar ikväll säsongens viktigaste match.

FOTO: Christian Johansson

 

Enkätfrågor:

 1. Vilka åker ur?
 2. Vad kommer att avgöra?
 3. Vad blir nyckeln för att HK Aranäs ska undvika nedflyttning?

 

Jennie Linnéll, expert på Cmore.  

 1. Aranäs och OV Helsingborg.
 2. Många av lagen möter varandra, jag tror främst det kommer att handla om att vinna de verkliga dödmatcherna. Sedan är det en otrolig press på klubbarna, det gäller att behålla lugnet.
 3. Framför allt handlar det om matchen mot OV. Torsk där och det blir tufft. Nyckeln är Bergquist (Daniel) i målet som kan rädda kvar dem. Han har varit bra i de matcher de tagit poäng. Han har inte gjort sin stabilaste säsong men ändå bidragit till poängen de skrapat ihop.

 

Charlie Sjöstrand, expert på Cmore.

 1. Aranäs och Helsingborg.
 2. Rena tillfälligheter, man behöver lite jäkla flyt. Sedan kan det behövas lite rutin, de lag med rutinerade spelare som vet vad det handlar om och inte dukar under för pressen utan kan spela nära sitt max kommer att vara viktigt.
 3. För ett lag av Aranäs dignitet handlar det om att vinna mot direkta konkurrenter. Man kan innan serien börjar säga vilka matcher det kommer att handla om. De var fina i höstas när de dansade till och skrällde. De behöver hitta tillbaka dit. Det gäller för Hallbäck (Jerry) att få laget att fatta att det är i de tre matcherna som återstår är sådana som de inför säsongen skulle ta sina poäng i.

 

Claes Hellgren, expert Viasat.

 1. (Han ber NH ringa upp lite senare så han först hinner närstudera spelprogrammet). Helsingborg och Varberg. Önnered har ett jäkla program kvar men har tillräckligt poäng redan, RIK klarar sig för att de bytt tränare och har en match mindre spelad och Aranäs har stora möjligheter trots att de ligger sist. De måste ta sex poäng men det kan de klara.
 2. Alla lagen har varit extremt ojämna. Hemmaplan och försvarsspel kommer att bli viktigt för att få kontringsmål. I uppställt spel har inget av laget imponerat, det är väl bara Varberg som har ett ganska bra skytte.
 3. De har en rutinerad ledare som varit med länge, han behöver få igång Bergquist (Daniel) som är jävligt bra. OV-matchen är helt avgörande, missar de den blir det svårt. Jag hoppas de klarar det, det är en stor ungdomsförening, de behöver ett lag däruppe så de slipper släppa sina spelare.

 

Tomas Axnér, förbundskapten för damlandslaget, tidigare expert på Tv4 och handbollsligatränare.

 1. OV och Aranäs. Egentligen är det vidöppet hela vägen upp till IFK Ystad, det kommer att bli ruggigt tajt.
 2. Fyrapoängsmatcherna när man möter varandra kommer bli väldigt avgörande Sedan är det lurigt, det kan finnas lag högre upp som vill positionera sig, eftersom ettan ska möta åttan och så vidare.
 3. Det handlar om att hålla huvudet kallt. De har en fördel av att de varit där många gånger tidigare. De hade nog infallsvinkeln inför säsongen att det var ett möjligt scenario att spela för en kvalplats, det är en stor fördel att ha mot andra lag som siktat högre och pratat om slutspel. De är inte lika bra rustade.

 

Magnus Wislander, handbollsexpert Radiosporten.

 1. Varberg och Aranäs.
 2. De inbördes matcherna, de kommer bli otroligt avgörande.
 3. För att vinna några matcher behöver de hitta rätt i försvarsspelet, de har en duktig målvakt (Daniel Bergquist) och Tobbe (Tobias Johnsson) är en bra försvarsspelare, men allt ska harmoninsera.

 

Tillägg: Enkäten gjordes innan HK Aranäs besegrade Guif borta och OV Helsingborg vann borta mot Lugi.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Inställt och uppskjutet i idrotten

Handboll Coronasituationen gör att det kommit nya idrottsbesked. I Halland flyttas fotbolls-DM fram. Handbollen väljer att stänga ner ...

18-åringen kastades in i hetluften

Handboll Han har inte startat en match, men i säsongens viktigaste drabbning fick 18-årige Kevin Johansson chansen från ...

Hjälte i mardrömsmatchen

Handboll Att det till slut var Gustaf Hallén som avgjorde förvånade de flesta, även han själv. – Det ...
Annons