Bengt Eliasson, liberal riksdagsledamot från Åsa, fick beskedet av Jan Björklund tidigare i dag. Foto: Nils JönssonJan Björklund avgår som partiledare för Liberalerna. Det meddelande han vid en pressträff på onsdagseftermiddagen.


– Det är känslosamt, säger riksdagsledamoten Bengt Eliasson från Åsa.

Jag har förståelse för hans beslut, men jag blir samtidigt gripen
Under en kort period på onsdagen låg ett pressmeddelande ute på flera av Liberalernas lokala hemsidor där det bekräftades att Jan Björklund inte kommer att ställa upp för omval som partiledare på partiets landsmöte i november. Pressmeddelandet togs sedan ner, men på onsdagseftermiddagen gav Jan Björklund samma besked vid en pressträff.


– Efter 12 år som partiledare är det dags att lämna stafettpinnen vidare, sa Jan Björklund.Bengt Eliasson, riksdagsledamot från Åsa, fick beskedet tidigare under onsdagen.


– Det är känslosamt för mig och för alla andra i partiet som har jobbat länge med Jan Björklund. Han är en stor ledare som har betytt mycket för partiet, säger Bengt Eliasson till Norra Halland.Hösten har varit krävande för partiet, framförallt i vägvalet vad gäller regeringsbildningen.


– Jag har förståelse för hans beslut, men jag blir samtidigt gripen. Vi är inne i en väldigt arbetsam och känslig period i partiet och det är en process som nu fortsätter. Men det är gott om tid fram till landsmötet och han kommer säkert att jobba på för fullt fram till dess, säger Bengt Eliasson.Bengt Eliasson berömmer Jan Björklunds ledaregenskaper:


– Han är en av de bästa ledarna jag har jobbat med, det är en era som nu kommer att ta slut och en ny som börjar.På pressträffen sa Jan Björklund att han inte har några synpunkter på vem som tar över.Skaffa Norra Hallands app här