Annons

Dyr golvvärme ingen hälsofara

När kvinnan köpt bostadsrätten upptäckte hon att badrummet värmdes med golvvärme som hon själv fick betala. Hon vägrade slå på den och anmälde i stället den låga temperaturen till Miljöförvaltningen.

Bostad | 06 December 2019 14:00

Kallt golv.

FOTO: Pixabay

När kvinnan köpte lägenheten fick hon besked om att den värmdes via golvet med fjärrvärme och att värmen ingick i avgiften. Men hon upptäckte att det inte gällde badrummet. Där var golvvärmen kopplad till hushållselen vilket innebar att hon själv fick betala den.

När hon klagade till föreningen fick hon beskedet lägenheten var köpt i befintligt skick, och att man inte ville ta något ansvar.

Kvinnan lät då bli att slå på badrumsvärmen, mätte temperaturen till 16 grader och anmälde det som ett missförhållande till Miljö och hälsa.

Miljönämnden avvisade klagomålet och menade att det var en kostnadsfråga, inte en hälsofråga.

Då gick kvinnan vidare till länsstyrelsen, och pekade på att alla andra lägenheter i föreningen har uppvärmning i alla rum. Men inte heller där får hon rätt. Länsstyrelsen slår fast att uppvärmningen fungerar, och därför är inte detta en ”olägenhet för människors hälsa enligt miljöbalken”.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fortsatt högtryck på Kungsbackas bomarknad

Jobb & Pengar På flera håll i landet har Coronakrisen skapat oro på bostadsmarknaden, med fallande fastighetspriser som följd. Men inte ...

Bostadsrätter satsar på el

Bostad För två år sedan skapade bostadsrättsföreningen Södercentrum möjlighet för laddplatser i hela garaget. Nu ...

Eksta tvekar om hyresrätter

Bostad Från början skulle det bli över 40 lägenheter. Men planen ändrades till 16. Därefter fick bostäderna även ...
Annons