Annons

Döms för sen årsredovisning

En företagare var på grund av personliga skäl knappt nio månader sen med att lämna in årsredovisningen för hans firma. Nu döms han för bokföringsbrott.
Nyheter | 18 Februari 2019 07:23

En företagare i 50-årsåldern var på grund av personliga skäl knappt nio månader sen med att lämna in årsredovisningen för hans firma. Nu döms han för bokföringsbrott. Årsredovisningen det gäller skulle ha lämnats in den 1 mars 2017, men lämnades in först i slutet av november samma år. Våren 2018 försattes firman i konkurs efter flera år i rad med förlustresultat. Straffvärdet för brottet är en månads fängelse, men på grund av att det saknas anledning att tro att mannen ska begå brott igen blir straffet villkorlig dom i kombination med dagsböter. Och eftersom personliga skäl låg bakom förseningen blir det något lägre antal dagsböter än normalt, skriver tingsrätten i domen.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Hansson (C) träder in som kommunstyrelsens ordförande

Nyheter Kommunstyrelsens ordförande Hans Forsberg (M) har erkänt sexköp och lämnar omedelbart alla uppdrag. Förste vice ...

Häcken växer kämpahög – kanske

Bostad En vacker hög häck som skyddar både mot insyn och blåst vore toppen. Men hur gö...

Kungsbackas högste politiker köpte sex – avgår

Blåljus Moderaten Hans Forsberg, kommunstyrelsens ordförande, har köpt sex. Nu lämnar han alla sina politiska uppdrag. Kommunstyrelsens ordfö...
Annons