Vädret idag
Molnigt
19°C
Prognos juni 26, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
22°C
 

Döms för falsk våldtäktsanklagelse

Efter att de varit på en första dejt anklagade kvinnan mannen för våldtäkt. Han anhölls av polis och frihetsberövades i över fyra timmar. Nu har kvinnan erkänt att hon ljög och döms för att ha gett en falsk anklagelse. 

 

Mannen och kvinnan, som båda är i 50-årsåldern, träffades för en första dejt på bowlinghallen i Kungsbacka i januari. Det hade då bara haft kontakt via sociala medier tidigare. De drack några öl och bowlade men mannen tyckte inte att det kändes bra och avbröt dejten efter ett tag. I polisförhör uppger han att kvinnan var ”full eller påverkad av andra droger”.

 

Vid femtiden på morgonen efter vaknade mannen chockat av att polisen tog sig in i hans lägenhet. Han fick senare veta att han var anhållen misstänkt för att ha våldtagit kvinnan som han hade varit på dejt med kvällen innan. Kvinnan hade uppgett att han hade våldtagit henne på toaletten på bowlinghallen. Han frihetsberövades i fyra och en halv timme innan han släpptes fri.

 

Det var när kvinnan var på sjukhus för att undersökas efter den påstådda våldtäkten som hon kom till insikt om vad hon hade gjort. Hon ringde sedan polisen och förklarade att hon hade ljugit om våldtäkten. Varför hon ljög är oklart. I polisförhör säger hon att hon har vaga minnesbilder av händelseförloppet och hon ska ha varit väldigt påverkad under dejtingkvällen.

 

Nu var det istället kvinnan som stod inför rätta för att ha gett en falsk anklagelse.

 

Tingsrätten bedömer att kvinnan lämnat felaktiga uppgifter med uppsåt och dömer henne för falsk tillvitelse. Straffet blir skyddstillsyn och en särskild föreskrift om att hon ska underkasta sig vård och behandling. Kvinnan ska ha lidit av missbruk under flera års tid. Hon måste också betala ett skadestånd på 16 800 kronor till mannen. 

 

 

Läs mer: Kvinna åtalas för felaktig våldtäktsanklagelse

Julia Sandstén Vikberg
0300-52 13 64 julia.sandstenvikberg@norrahalland.se

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 25 juni

Kl 10.30 Dramatiserad barnvisning på Tjolöholms slott. 

Kl 12–13.30 Tisdags-träff i Varlakyrkan. 

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

Kl 19-20 Sommargympa på gräsmattan bakom församlingshemmet vid Onsala kyrka, oavsett väder. Arr: Onsala gymnastikförening och Onsala församling.

Onsdag 26 juni

Kl 11–12.30 Senior i Kungsbacka/träffpunkterna anordnar bingo på Mötesplats...

Läs Mer

Så här funkar eNH!