Annons

Debatt: Medelålders män struntar i avståndet

Jag är så innerligt trött och förbannad på människor som inte kan ta hänsyn till andra, alldeles speciellt i dessa tråkiga coronatider.

Nyheter | 08 Juli 2020 18:47

Alldeles för många nonchalerar rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten om att hålla avstånd i affärer, menar debattören.

FOTO: Kris Åsard

Sedan corona började har vi valt att handla mat online, vi går väldigt sällan i affärer, håller oss ifrån folksamlingar. Med andra ord gör vi vad vi kan för att undvika att bli smittade. Oavsett ålder eller tillhörande annan riskgrupp gör var och en sitt val hur man lever under denna tid.
Men man har ett ansvar att följa myndigheternas rekommendationer om att hålla avstånd. Rekommendationer som inte betyder ”gör som ni vill” utan faktiskt är något som ska följas.

Detta upprepas gång på gång men svenska folket verkar ha väldigt svårt att förstå eller vilja ta till sig detta! Alldeles för många nonchalerar rekommendationerna. Man samlas i demonstrationer, håller studentfester, trängs i affärer, på uteställen, badplatser med mera.

Svenska myndigheter måste vara otroligt blåögda som tror att cirka 80 procent följer rekommendationerna!

De få gånger vi är ute i butiker träffar vi tyvärr på dessa, oftast medelålders män eller yngre människor, som inte bryr sig om att hålla avstånd. När de tränger sig alldeles inpå och man ber dem hålla avståndet bryr de sig antingen inte alls eller så gör de sig roliga över att man säger ifrån! Det sista gäller speciellt medelålders män, som man tycker borde ha bättre förstånd. Lär er att visa hänsyn och respekt för era medmänniskor! Uppför er som ansvarstagande vuxna!

Läs fler debattinlägg här!

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Smittskyddet: Följ uppmaningarna även på stranden

Vård Håll avstånd, var noga med handhygien, välj en annan badplats om ditt favoritställe är överbelagt. Smittskydd ...

Debatt: Hur kan ni vara så säkra på att Sverige valt fel väg?

Debatt Många säger att Sverige har haft en mycket dålig strategi för att möta det fientliga ...

Debatt: MC-förare verkar gilla oväsen

Debatt Vi har nu coronapandemi i vår samhälle. Vi skall vara extra försiktiga, visa extra hänsyn, gä...
Annons