Annons

Café med ”det lilla extra” öppnar i Gottskär

Sugen på fisksoppa, några tapas och ett glas vin? Skafferiet Gottskär satsar på matiga smårätter och blir också kommunens nionde Infopoint.

Jobb & Pengar | 20 Maj 2020 10:56

Lars Jenssen och Marie Cervin öppnar Skafferiet Gottskär.

FOTO: Christina Nordwall

– Det ska vara ett enkelt ställe, ett café med det lilla extra, där man kan ta ett glas vin och något litet att äta, säger Marie Cervin som ska driva det tillsammans med sambon Lars Jenssen och några medhjälpare.

”Surfskjulet”

De senaste två somrarna har ”surfskjulet” på Hamnplan i Gottskär använts av Gottskär Hotell.

– I januari fick vi reda på att det var till salu och då tänkte vi att det var en möjlighet att prova konceptet vi själva har velat ha här, säger Marie Cervin.

– Ja, lite spanskinspirerat med plockmat, säger Lars Jenssen.

Matiga smårätter

På menyn finns matiga smårätter men det går också att ta en kopp kaffe med bulle eller en glass. Och det kommer att finnas möjlighet att köpa med sig en smörgås och dricka till utflykten.

Tanken är att vara ett komplement till övriga restauranger och caféer på Onsalahalvön, som till exempel Hamnkrogen, och att de gemensamt ska skapa ett levande Gottskär.

– Vi hoppas det ska locka folk hit, säger Marie Cervin.

Lokala varor

Varor köper de så långt det går av lokala aktörer och bakar gör de själva. Hela familjen kommer att hjälpas åt under sommaren, och på plats finns också Marga Ekberg och Kristina Ekberg.

– Jag tror det blir jättebra, säger Marga Ekberg som har lång erfarenhet av branschen.

Totalt finns det 50 sittplatser, varav 20 utomhus. Till att börja med är tanken att ha öppet hela sommaren, onsdag till söndag från klockan 12 och framåt kvällen.

– Vi provar så får vi se efter midsommar, säger Marie Cervin.

Ny Infopoint

Skafferiet Gottskär blir också en ny Infopoint.

– En Infopoint är som Turistinformationens förlängda arm i besöksnäringen. Värdskapet innebär att man ska samarbeta och arbeta för Kungsbacka kommun som destination. Det ska finnas broschyrer och möjlighet att få information om till exempel andra resmål och matställen i kommunen. Sedan tidigare finns Infopoints på Naturum, i Äskhults by, Frillesberg, Tjolöholm, Hede Fashion outlet, Kuggaviksgården, Stättareds 4H-gård och på Best Western Hotell Halland, säger Ann-ci Warlöv som arbetar på Kungsbacka kommuns turistinformation.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Yoga på bryggan i Gottskär

Nyheter Nu på söndag den 10 maj drar yogainstruktören Maria Cerboni igång bryggyoga i Gottskär. Varför har ...

Ska hamnen få tillstånd?

Politik När familjen Ottosson tvingades riva sina bryggor blev det snabbt klart att fler anläggningar i viken kring Gottskä...

Hamnbänkar i farozonen

Politik Nu ligger bänkarna i Gottskärs hamn illa till. Ingen vill betala för en förstärkning av ...
Annons