Annons

Bror lycklig efter beskedet: ”Ska ringa Ryssland direkt”

Nu är det klart vilka som fått beviljat kulturstöd från regionen. En av dem som fick igenom sin ansökan var näverslöjdaren Bror Forslund från Idala.
– Har jag fått det? Då ska jag jädrar i mig ringa och snacka med Ryssland direkt, säger han efter att Norra Halland kommit med beskedet.

Nöje & Kultur | 15 December 2020 16:49

Bror Forslund från Frillesås blev minst sagt glad att höra att han fått projektstöd från regionen.

FOTO: Arkivfoto Julia Sandsten Vikberg

Nu är decemberlistan över vilka som blivit beviljade kulturstöd i Halland klar. Två gånger om året delas pengar ut, och tanken är att de ska gå till idéer som bidrar till innovation och förnyelse på kulturfronten i länet. På listan återfinns slöjdaren och idalabon Bror Forslund som nu kan glädjas åt dryga 200 000 kronor i projektstöd. När Norra Halland ringer blir han minst sagt glad att höra nyheten.

– Ja det var som attan, här satt jag precis och grunnade på hur jag ska få ihop det ekonomiskt, säger han efter den inledande glädjeyttringen.

Bror Forslund berättar att han ska börja med att ringa sin leverantör Dimitry i St Petersburg.

– Jag har haft en designer som varit här och jobbat med mig ett tag. Vi har pratat om att åka till Ryssland för att träffa slöjdare samt gå på muséer och utställningar och försöka dra lärdom av deras arbete.

Tar en dag i taget

Världens bästa näverslöjdare finns i det stora landet i öst, förklarar Bror Forslund.

– Och vi har även haft tanken att bjuda in en slöjdare, Irena, att komma hit och hålla work shops. Förhoppningsvis nästa höst. Hennes mor är otroligt duktig också.

Glädjeyra å ena sidan, men det finns lite smolk i bägaren också. Att resa kommer inte på tal så länge coronaviruset är i farten.

– Förhoppningen har varit att vi ska kunna åka i maj-juni. Vi får verkligen hoppas att det här jäkla viruset försvinner snart. Men vi får ta en dag i taget så länge, säger Bror Forslund.

Läs en längre version i fredagens Norra Halland

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Fortsatt distansundervisning för en del elever

Vård Undervisningen kan ännu inte återgå till det normala. Smittläget i Halland innebär fortsatta behov för anpassningar av ...

Delar ut jackor till hemlösa

Nyheter Hemlösa behöver skydd mot kylan. Och att det finns ett stort behov i Kungsbacka, det märker man ...

Krister är Kungsbackas nya polischef

Familj Krister Adolfsson lyssnar på KSMB och Ebba Grön och söndagsåker gärna i någon av sina ...
Annons