Annons

Bopriserna fortsätter uppåt i Kungsbacka

Trots att Kungsbacka fortsatt har länets högsta bopriser och att det återinförda amorteringskravet fått bomarknaden att bromsa in på många platser i landet, fortsätter priserna på bostadsrätter och villor att stiga i vår kommun.

Jobb & Pengar | 14 September 2021 06:42

Trots återinfört amorteringskrav, stundande coronalättnader och ett redan högt prisläge fortsätter bopriserna att stiga i Kungsbacka.

FOTO: Pixabay

Enligt den senaste statistiken från Mäklarstatistik har priserna på bostadsrätter i Kungsbacka ökat med 1,9 procent de senaste tre månaderna. Villapriserna har skjutit i höjden med 1,4 procent.

Länets högsta priser

Blickar man ännu längre bakåt, på den senaste 12-månadersperioden, är ökningen hela 9,7 respektive 18,9 procent.

Det gör att Kungsbacka kommun fortfarande har de högsta bostadspriserna i länet. Här kostar en bostadsrätt i genomsnitt 46 654 kronor per kvadrat, medan en genomsnittlig villa går loss på 47 291 kronor per kvadratmeter.

Prisrusning i Falkenberg

Det är dock bara i Falkenberg som bostadspriserna fortsätter att formligen rusa. Där har bostadsrättspriserna gått upp med hela 15,9 procent det senaste kvartalet, medan villapriserna också fortsatt att stiga – med 3,8 procent.

Siffrorna kan jämföras med statistiken för länet och riket, där bostadsrätterna ökat i pris med 5,6 respektive 0,7 procent de senaste tre månaderna och där villapriserna gått upp med 3 respektive 2,4 procent under samma tidsperiod.

”Stabilisering att vänta”

– Det senaste årets extrema prisuppgång har nu börjat bromsa in i delar av landet. Vi väntar oss att bostadspriserna kommer att fortsätta stabiliseras under hösten. Många som gått i flyttankar under pandemin passar på att sälja sin bostad nu, för att dra nytta av den stora prisuppgången som varit. Om antalet bostäder som läggs ut till försäljning ökar kraftigt kan det dock leda till att priserna sjunker på vissa platser., säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Ekenässkolan kan bli bostäder

Bostad Intresset för att köpa den tomma Ekenässkolan är stort. Nu ansöker kommunen om ändrad användning ...

Fortsatt uppåt på bostadsmarknaden

Politik De halländska bopriserna fortsätter att öka. Det senaste året har priserna på bostadsrätter formligen rusat. Men även ...

Kungsbackas bomarknad rekordhet i pandemin

Politik Oron är stor för att de ekonomiska konsekvenserna av den pågående pandemin ska bli mer än kä...
Annons