Vädret idag
Mestadels molnigt
14°C
Prognos maj 19, 2019
dag
Skurar
20°C
 

”Blir osäker och säger att jag tar en”

Jag vill gärna tro att jag är herre – eller fru – över mitt eget liv och att jag själv bestämmer över mina handlingar, mina inköp. Jag har dock kommit till en smärtsam insikt. Så är det inte.

 

Häromdagen var jag och köpte skor. Kassörskan frågar om jag har impregneringsspray, för det är ju synd om jag ska förstöra skorna det första jag gör. Jag minns inte om jag har impregnering hemma, men säger bestämt att jag tror att jag har det. Kassörskan ser skeptisk ut och säger att om det nu skulle vara så att jag har en impregnering hemma som är så som en hårspray och luktar mycket, kan det vara bra för mig att känna till att just de här skorna förstörs av sådan spray. De kräver vattenbaserad spray. Hon undrar om det är något jag tror att jag har hemma. Jag blir osäker och säger att jag tar en.

 

Min svärfar gick precis bort och min man och hans syster fick i sin sorg även ta hand om de praktiska inköpen. Hos begravningsentreprenören fick de titta på ett tiotal kistor i olika prisklasser. Sedan följde samma procedur vid köp av urna. Min svärfar var alltså avliden vid tillfället och oavsett om man har en gudstro eller inte har jag svårt att tro att svärfar skulle bli upprörd över en enklare variant av kista och urna. Gud är väl inte den som bryr sig om materiella ting? Men, i det ögonblick då man som ledsen anhörig sitter där och ska välja, känns det inte bra att ta det billigaste alternativet.

 

Fem paket krossade tomater för bara… Prisvärt! Jag faller direkt och känner mig smart. Under storhandlingen blir det samma sak vid inköpen av majs, tortillabröd, tandtandkräm och avokado. Och på några saker jag inte hade på inköpslistan såsom bearnaisesås, diskborstar och pommes frites. Jag funderar inte så mycket på att jag faktiskt håller på att förvandla vårt hem till en lagerlokal för ICA-varor och jag för det endast tar några ören betalt, för det är oftast bara fråga om några ören man ”tjänar” då man faller för sådana här erbjudanden.

Om jag hade någon impregneringsspray hemma? Det visade sig att jag hade fem stycken vanliga impregneringar och två vattenbaserade. Jag tog kort på hela gänget. Ett kort jag nu har i telefonen, så att jag kan stå på mig vid nästa skoinköp.

 

Jag ska snart klippa mig. Hoppas inte min frisör läser detta, för då kommer hon snart få ur mig att jag köper schampo på Gekås (som att svära i kyrkan) och hur i hela fridens namn kan man göra det när man har så torrt och risigt hår som jag? Visste jag att hon på just denna salong, faktiskt saluför ett av världens bästa schampo för just min hårtyp? Är jag inte mån om att vara mitt bästa jag? Jo, det är klart…

 

Skaffa Norra Hallands app här

Ulrika Wahlström
Bor i Vallda med man, barn och fågel. Heltidsarbetande marknadsförare med ambition att någon gång ge ut en roman. Har mycket spring i benen och vill få hela kommunen att lysa upp så att jag kan springa i tid och otid. Älskar när folk öppnar dörrar!

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DebattLäs mer >>

ANNONSTYCK TILL:

Flyget är en stor utsläppsbov. Tänker du dra ner på flygandet?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 17 maj

kl 9.30–11.30 Öppen förskola i Tölö församlingshem. 

Kl 10–12 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

Kl 11.30 Fairtrade café i tölö församlingshem. 

kl 15.30–16.30 Bokcirkel i Fyrens bibliotek. Ålder: 11-13 år. Föranmälan.

Kl 19 Quiz-kväll på Nyfiket i Frillesås. 

Lördag 18 maj

kl 8.30–10 Fågelvandring vid Tjolöholm med naturpedagog Pontus Dejenfelt. Samling vid fågeltornet på...

Läs Mer

Så här funkar eNH!