Annons

Bil främsta färdmedlet för kungsbackaborna

Två tredjedelar av Kungsbackabornas resor görs med bil. Det visar en reseundersökning som kommunen har gjort om resvanor. I morgon publiceras första delen i Norra Hallands serie om pendling.
Nyheter | 10 Januari 2019 12:00

Bilar i Lindome

FOTO:

Två tredjedelar av kungsbackabornas resor görs med bil. Det visar en reseundersökning som kommunen har gjort om resvanor. I morgon publiceras första delen i Norra Hallands serie om pendling.

 

69 procent av alla resor som görs i Kungsbacka kommun, är med bil som huvudsakligt färdmedel. Det visar en reseundersökning som kommunen nu publicerat. 15 procent färdas med kollektivtrafik och 3 procent med cykel.

Undersökningen visade också att kungsbackaborna i genomsnitt gör 2,2 resor per dygn och främst under veckans tre första dagar. Minst antal resor görs på söndagar.

 

Syftet med undersökningen var att kartlägga och öka kunskapen om resmönstret hos kungsbackaborna. Detta för att bättre planera en hållbar utveckling för staden. Undersökningen baserades på svar om resvanor från 8 400 män och kvinnor i åldrarna 16 till 84 år.

 

I morgon publicerar Norra Halland första delen av vår artikelserie som handlar om pendling. 

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Varnar för rådjur på motorvägen

Trafik Rådjur som kommit över på fel sida av viltstängslet ställer just nu till trafikproblem på E6 i ...

Fortsatt fångst av sandödlor

Nyheter Räddningsaktionen för att sandödlan ska överleva i Onsala fortsätter. Göteborgsforskaren Mats Olsson har fått ...

De ställer om – istället för att ställa in

Sport RF-SISU i Halland tänker om kring sina sommaraktiviteter för barn. Detta för att kunna genomföra dem ...
Annons