Vädret idag
Mestadels molnigt
17°C
Prognos juli 23, 2019
dag
Delvis soligt
22°C
 

Bil främsta färdmedlet för kungsbackaborna

Två tredjedelar av kungsbackabornas resor görs med bil. Det visar en reseundersökning som kommunen har gjort om resvanor. I morgon publiceras första delen i Norra Hallands serie om pendling.

 

69 procent av alla resor som görs i Kungsbacka kommun, är med bil som huvudsakligt färdmedel. Det visar en reseundersökning som kommunen nu publicerat. 15 procent färdas med kollektivtrafik och 3 procent med cykel.

Undersökningen visade också att kungsbackaborna i genomsnitt gör 2,2 resor per dygn och främst under veckans tre första dagar. Minst antal resor görs på söndagar.

 

Syftet med undersökningen var att kartlägga och öka kunskapen om resmönstret hos kungsbackaborna. Detta för att bättre planera en hållbar utveckling för staden. Undersökningen baserades på svar om resvanor från 8 400 män och kvinnor i åldrarna 16 till 84 år.

 

I morgon publicerar Norra Halland första delen av vår artikelserie som handlar om pendling. 

Caroline Holmgren
Reporter caroline.holmgren@norrahalland.se 0300-52 13 57

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!