Annons

Begär Kronofogdehjälp mot husockupant

Efter att den tidigare villaägaren gick bort, har en man olovligen nyttjat fastigheten.
Nu begär dödsboet hjälp av Kronofogden för att bli av med husockupanten.

Nyheter | 22 Juli 2021 08:00

Efter att ägaren till fastigheten i Onsala avled, bytte boutredningsmannen lås till fastigheten. Husockupanten har dock bytt lås till fastigheten ytterligare en gång, något som polisanmäldes i mitten av juni.
Ett par dagar därefter fattade Varbergs tingsrätt beslut om att boutredningsmannen fick sälja fastigheten, bland annat för att undvika att dödsboet hamnar på obestånd. Det är därför bråttom med att genomföra försäljningen och eventuella förseningar i processen behöver förhindras, för att undvika en konkurs.

Nyttjat huset tidigare

Mannen som använder sig av fastigheten har enligt boutredningsmannens begäran till Kronofogden olovligen nyttjat fastigheten också tidigare. Han ska dock ha varit helt utflyttad, innan boutredningsmannen bytte samtliga lås i september förra året.
Mannen har varit svår att nå för att delge.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Vi lånar Kungsbacka av våra unga

Debatt Vi lånar Kungsbacka av våra unga. Vi är skyldiga dem goda förutsättningar till ett gott liv. ...

Två till sjukhus efter flerbilskrock

Trafik Två personer fick föras till sjukhus med ambulans efter en flerbilskrock i korsningen Höglandavägen/Hällingsjövä...

Utmaning att illustrera barnbok

Nyheter Till vardags arbetar Maria Gerdle som ingenjör. På fritiden driver hon en webshop med egna produkter. Nu har Maria ...
Annons