Annons
 • Trafikstörning: Vägarbete på E6
 • Bärkroth klar för Lindome

  Lindome har gjort klart med ett namnstarkt nyförvärv. Marcus Bärkroth, bror till Nicklas Bärkroth och son till Robert Bärkroth ansluter till laget från BK Häcken.

  Fotboll | 26 December 2020 16:16

  Anders Alö är äntligen färdig med sitt lagbygge.

  FOTO: Christian Johansson

  FOTBOLL. Truppbyggandet inför nästa säsong är igång för fullt och nu har Lindome satt en pusselbit på plats. Med en pappa som spelat över 200 matcher i Allsvenskan och en bror som blivit svensk mästare med både Norrköping och Djurgården råder det ingen tvekan om att Lindomes senaste värvning har potential.

  – Det är en jätteduktig spelare som har en stor framtid. Dem gör uppenbarligen något rätt i den där familjen, det ser man inte minst på brorsan, säger Lindomes sportchef Anders Alö.

  Hur står han sig jämfört med brorsan då?

  – I yngre dagar sågs han som mer lovande faktiskt. Men till skillnad från Nicklas som gjorde debut i Allsvenskan redan som 15-åring har Marcus inte riktigt nått hela vägen fram i Häcken. Så vi hoppas han kommer hit med ett stort revanschsug.

  Vilken position kommer han ha i Lindome?

  – Vi ser honom först och främst som en offensiv ytterback. Han har ett offensivt tänk och är i grunden en ytterforward. Men den rollen har vi inte i Lindome så därför kommer han spela mycket som ytterback.

  Vad kommer han bidra med?

  – Han är duktig på att göra sin gubbe och är otroligt snabb med boll. Sedan är han ung och vill väldigt mycket med sin fotboll.

  En nyårsraket på ingång

  Anders Alö jobbar hårt med att forma truppen. En ersättare till John Alvbåge ska plockas in, men även William Kenndal samt Alö själv behöver ersättas.

  – Vi jobbar väldigt brett med nyförvärv. Vi har ett par spelare vi jobbar på och jag hoppas det kan dyka upp någon i mellandagarna som kritar på.

  Kan du berätta mer om det?

  – Det blir förhoppningsvis en forward i mellandagarna. Bärkroth kom som en julklapp, sedan ska vi förhoppningsvis släppa en nyårsraket, avslutar Alö.

  Annons

  KOMMENTERA ARTIKELN

  Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

  Kommentera

  Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

  Läs Även

  Truppen spikad - om inte Messi vill komma

  Fotboll En ny försvarare är klar för Lindome Gif. Det är Erik Hedenquist som plockas in från seriekonkurrenten ...

  Värvat tvåans bäste mittfältare

  Fotboll Anton Johansson, 25 år, röstades fram som division 2:s bäste mittfältare 2020. 2021 tar han plats i Lindome Gif. – Vi ...

  Lindome värvar från allsvenskan

  Fotboll David Olsson har glänst på ungdomsnivå. Steget upp som senior har inte gått lika lätt. Det klivet ...
  Annons