BANDY 2022-04-14 KL. 17:35

Tredje unga värvningen på kort tid

Av Eric Andersson

Tidigare i veckan presenterade Frillesås både Linus Jönsson och Marcus Lindholm som nyförvärv. Nu står det klart att även Gabriel Hultgren, 20, ansluter till Frillesås BK till nästa säsong.

Tredje unga värvningen på kort tid
I kvalet fick Gabriel Hultgren deppa när FBK gjorde mål. Nästa säsong har han den grönsvarta tröjan på sig. Arkivfoto: John Skoglund

TV-klipp och nyheter

Frillesås tredje nyförvärv till säsongen 2022/2023 är försvarsspelaren Gabriel Hultgren, 20, med meriter från ungdomslandslagen.

– Jesper (Larsson, tränare) hörde av sig till mig och kollade om jag var intresserad och att han tyckte det hade varit kul att ta mig till Frillesås. Jag har haft honom tidigare i ungdomslandslaget och han är en vettig person som jag litar på.

Var det självklart att tacka ja?
– Det var en ganska lång process med mycket tankar. Men Frillesås känns som en bra förening som vill framåt och det vill jag också, säger Gabriel Hultgren.

De tre senaste säsongerna har Gabriel Hultgren representerat Åby/Tjureda. Ett lag som Frillesås mötte så sent som för en månad sedan i elitseriekvalet.

– Känslan är att Frillesås är en tight grupp med bra lagsammanhållning som krigar för varandra i alla situationer. De vet hur de ska spela och utnyttja sina styrkor som lag.

Hur skulle du beskriva dig som spelare?
– En tuff spelare som inte viker undan för något och har bra fart under skridskorna. Under mina tre säsonger som seniorspelare i Åby/Tjureda har jag blivit mer mogen som spelare. Jag var lite valpig till en början, men nu har jag blivit bättre på att värdera när jag ska gå in i situationer och inte, säger Gabriel Hultgren.

Flyttlasset går till Varberg där han kommer bosätta sig tillsammans med flickvännen och, förhoppningsvis, studera till byggingenjör.

– Det är förhoppningen i alla fall. Blir det inte studier får jag hitta något jobb vid sidan av, säger Hultgren.TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-09-23 KL. 15:02
Sagaloppet stöttar Barncancerfonden
Premium | KULTUR & NÖJE 2023-09-23 KL. 12:00
Ny fotoutställning om livet
Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.