BANDY 2021-12-23 KL. 10:36

Hörnorna var skillnaden i Frillesås förlust

Av Oliver Marshall

Frillesås och Västerås fick tio hörnor var i onsdagskvällens möte. Bortalaget lyckades göra tre mål på sina chanser, medan FBK inte mäktade med något. Det skulle bli avgörande i mötet.

Elias Modin var en av hemmalagets målskyttar i förlusten. Foto: Arkivfoto Eric Andersson

Redan efter fem minuter ringde det bakom Västerås målvakt. Elias Modin klämde till med avslut utifrån och gav Frillesås ledningen i matchen. Men i den 13 minuten fick bortalaget sin andra hörna för matchen. Det första avslutet avvärjdes, men på returen kom kvitteringen. I den första halvlekens slutskede var det dags igen. Ett avslut på en bortahörna räddades av Frillesåsförsvaret, men på returen gjorde Västerås mål, och FBK hade en uppförsbacke inför den andra.
– Vi blir tufft straffade, det är lite det som blir avgörande. Bollarna studsar olyckligt i muren och rätt ut till dem, säger Frillesås lagkapten, Fredrik Johansson.

Efter knappa timmen kom bortalagets tredje hörnmål för kvällen, och kort där efter satte de dit fyran. Frillesås behövde plötsligt göra tre mål för att kvittera, och lyckades skapa lite nerv när just Fredrik Johansson skickade in en boll med drygt tio minuter kvar att spela.
– Efter det tycker jag att de kändes lite skakiga och vi hade ytterligare några lägen. Vi kändes på gång, så det var olyckligt att de gick upp och gjorde 5–2 och avgjorde matchen, säger Johansson.

En stor anledning till förlusten tycker Johansson själv stavas hörnor. På lika många hörnförsök lyckades bortalaget göra tre mål medan Frillesås inte mäktade med något. Men insatsen är lagkaptenen ändå relativt nöjd med.
– Vi gjorde en ganska bra match. Det är ett stort steg i rätt riktning jämfört med Rättviksmatchen. det var mer tillfälligheter som gjorde att de vann, säger han.

Matchfakta: Elitserien
Frillesås BK – Västerås 2 – 6 (1–2)
1–0 (5) Elias Modin, 1–1 (13), 1–2 (41), 1–3 (58), 1–4 (62), 2–4 (80) Fredrik Johansson, 2–5 (84), 2–6 (86)