BANDY 2021-12-23 KL. 10:36

Hörnorna var skillnaden i Frillesås förlust

Av Oliver Marshall

Frillesås och Västerås fick tio hörnor var i onsdagskvällens möte. Bortalaget lyckades göra tre mål på sina chanser, medan FBK inte mäktade med något. Det skulle bli avgörande i mötet.

Hörnorna var skillnaden i Frillesås förlust
Elias Modin var en av hemmalagets målskyttar i förlusten. Foto: Arkivfoto Eric Andersson

Redan efter fem minuter ringde det bakom Västerås målvakt. Elias Modin klämde till med avslut utifrån och gav Frillesås ledningen i matchen. Men i den 13 minuten fick bortalaget sin andra hörna för matchen. Det första avslutet avvärjdes, men på returen kom kvitteringen. I den första halvlekens slutskede var det dags igen. Ett avslut på en bortahörna räddades av Frillesåsförsvaret, men på returen gjorde Västerås mål, och FBK hade en uppförsbacke inför den andra.
– Vi blir tufft straffade, det är lite det som blir avgörande. Bollarna studsar olyckligt i muren och rätt ut till dem, säger Frillesås lagkapten, Fredrik Johansson.

Efter knappa timmen kom bortalagets tredje hörnmål för kvällen, och kort där efter satte de dit fyran. Frillesås behövde plötsligt göra tre mål för att kvittera, och lyckades skapa lite nerv när just Fredrik Johansson skickade in en boll med drygt tio minuter kvar att spela.
– Efter det tycker jag att de kändes lite skakiga och vi hade ytterligare några lägen. Vi kändes på gång, så det var olyckligt att de gick upp och gjorde 5–2 och avgjorde matchen, säger Johansson.

En stor anledning till förlusten tycker Johansson själv stavas hörnor. På lika många hörnförsök lyckades bortalaget göra tre mål medan Frillesås inte mäktade med något. Men insatsen är lagkaptenen ändå relativt nöjd med.
– Vi gjorde en ganska bra match. Det är ett stort steg i rätt riktning jämfört med Rättviksmatchen. det var mer tillfälligheter som gjorde att de vann, säger han.Matchfakta: Elitserien
Frillesås BK – Västerås 2 – 6 (1–2)
1–0 (5) Elias Modin, 1–1 (13), 1–2 (41), 1–3 (58), 1–4 (62), 2–4 (80) Fredrik Johansson, 2–5 (84), 2–6 (86)


SENASTE TV-NYHETERNA

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen
SPORT 2022-01-28 KL. 11:00

Träningsviljan ska ta Filippa till toppen

Prisade Margareta tänker utanför boxen
FAMILJ 2022-01-27 KL. 20:00

Prisade Margareta tänker utanför boxen

IT-strul – kommunen hotar med vite
NYHETER 2022-01-27 KL. 18:00

IT-strul – kommunen hotar med vite

Transportföretag köpte Ekenässkolan
NYHETER 2022-01-27 KL. 14:36

Transportföretag köpte Ekenässkolan

Elever ska vara på plats i skolorna
NYHETER 2022-01-27 KL. 12:00

Elever ska vara på plats i skolorna

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

En doft av thai i vinterrusket

En doft av thai i vinterrusket

Det är snöglopp och ruggigt och så långt ifrån den thailändska värmen man kan komma. Men mitt ute bland åkrarna i Myra finns en liten ljuspunkt – Wans thailändska gatukök som lockar långväga kunder.

-