BANDY 2022-03-15 KL. 22:20

Brandin saknades - då blev Frillesås nollade av Bollnäs

Av Eric Andersson

Formtoppade skyttekungen Fredrik Brandin saknades när Frillesås bortaspelade mot Bollnäs. Ett tungt avbräck för Frillesås som fick sätta sig på bussen hem utan varken mål eller poäng i bagaget.

Brandin saknades - då blev Frillesås nollade av Bollnäs
Frillesås fick inte anfallsspelet att stämma mot Bollnäs. Arkivfoto: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

Frillesås och Bollnäs hade inför matchen drabbat samman tre gånger den här säsongen. Samtliga tre matcher har slutat oavgjort och att bygga vidare på den sviten hade inneburit att Frillesås spelar elitseriebandy även kommande säsong.

Frillesås fick dock klara sig utan skyttekungen Fredrik Brandin som väntas bli pappa i dagarna. Brandin som verkligen toppat formen i kvalet och gjort hela tio mål och två assist på fyra matcher.

Pigg start

Det var Frillesås som började bäst och skapade en farlig målchans fem minuter in i matchen efter ett vackert solonummer av Gustav Friman. Men Bortsett från när Mattias Johansson vek in från vänsterkanten och ställde till med oreda i Bollnäsförsvaret efter 20 minuter skapade inte FBK speciellt mycket mer i den första halvleken.

Men det gjorde å andra sidan inte Bollnäs heller. Hemmalaget höjde sig visserligen några snäpp mot slutet och Johannes Gustavsson i FBK-målet fick visa prov på bra målvaktsspel. Överlag var det dock en chansfattig halvlek mellan två lag som spelade med både hängslen och livrem och tog ut varandra.

Hemmalaget var hetare

Bollnäs lyckades under halvtidspausen konservera energin och spelövertaget från slutet av den första halvleken. Två minuter in i den andra halvleken tog Bollnäs ledningen och fick ett par minuter senare en straff. Lyckligtvis för FBK:s del gick straffen utanför Johannes Gustavssons högra stolpe och det var fortsatt 1–0 på resultattavlan.

Men Bollnäs fortsatte trycka på och var det hetaste laget på isen. Inte förrän timman var spelad lyckades Frillesås äta sig in i matchen och skapa några halvchanser. Bortalagets farligaste målchans var ett skott från Marcus Hillukkala som fastnade på mållinjen.

När drygt tio minuter återstod stack Bollnäs upp och gjorde 2–0 som även blev slutresultatet.
– Vi gör en stabil match defensivt men får inte till det offensivt. Samtidigt hade vi kanske kunnat sätta någon av våra tio hörnor, men vi hade inte de marginalerna med oss idag, säger Jesper Larsson, tränare i Frillesås.

Hur stor var avsaknaden av Fredrik Brandin?
– Det är klart att vi saknar honom och vill att han ska spela. Men ibland finns det saker som är viktigare än att spela en bandymatch.

Kvällens andra match mellan Lidköping och Åby/Tjureda slutade 7–13 vilket innebär att allt kommer avgöras i kvalets sista omgång. Ett oavgjort resultat mellan Frillesås och Åby/Tjureda på torsdag samtidigt som Bollnäs besegrar Lidköping skulle innebära att målskillnad kommer skilja lagen åt.
– Vi har gjort en väldigt bra kvalserie och bara förlorat en match och vi gör ingen jättedålig match idag heller. Nu har vi en match kvar där vi ska tömma oss fullständigt, säger Jesper Larsson.


Matchfakta: Elitserien Kval
Bollnäs–Frillesås 2 – 0 (0–0)
1–0 (47), 2–0 (78)


TV-klipp och nyheter

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka
VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Premium

Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende
VÅRD 2023-10-04 KL. 08:10
Premium

Förslaget – herrgård ska bli korttidsboende

Frågan är om detaljplanen tillåter ägarnas nya idé

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-10-04 KL. 12:45
Utdragen strid om återvinning i Särö
Premium | VÅRD 2023-10-04 KL. 11:00
Sprututbytet läggs ner i Kungsbacka

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.