BANDY 2022-03-15 KL. 22:20

Brandin saknades - då blev Frillesås nollade av Bollnäs

Av Eric Andersson

Formtoppade skyttekungen Fredrik Brandin saknades när Frillesås bortaspelade mot Bollnäs. Ett tungt avbräck för Frillesås som fick sätta sig på bussen hem utan varken mål eller poäng i bagaget.

Brandin saknades - då blev Frillesås nollade av Bollnäs
Frillesås fick inte anfallsspelet att stämma mot Bollnäs. Arkivfoto: Eric Andersson

Frillesås och Bollnäs hade inför matchen drabbat samman tre gånger den här säsongen. Samtliga tre matcher har slutat oavgjort och att bygga vidare på den sviten hade inneburit att Frillesås spelar elitseriebandy även kommande säsong.

Frillesås fick dock klara sig utan skyttekungen Fredrik Brandin som väntas bli pappa i dagarna. Brandin som verkligen toppat formen i kvalet och gjort hela tio mål och två assist på fyra matcher.

Pigg start

Det var Frillesås som började bäst och skapade en farlig målchans fem minuter in i matchen efter ett vackert solonummer av Gustav Friman. Men Bortsett från när Mattias Johansson vek in från vänsterkanten och ställde till med oreda i Bollnäsförsvaret efter 20 minuter skapade inte FBK speciellt mycket mer i den första halvleken.

Men det gjorde å andra sidan inte Bollnäs heller. Hemmalaget höjde sig visserligen några snäpp mot slutet och Johannes Gustavsson i FBK-målet fick visa prov på bra målvaktsspel. Överlag var det dock en chansfattig halvlek mellan två lag som spelade med både hängslen och livrem och tog ut varandra.

Hemmalaget var hetare

Bollnäs lyckades under halvtidspausen konservera energin och spelövertaget från slutet av den första halvleken. Två minuter in i den andra halvleken tog Bollnäs ledningen och fick ett par minuter senare en straff. Lyckligtvis för FBK:s del gick straffen utanför Johannes Gustavssons högra stolpe och det var fortsatt 1–0 på resultattavlan.

Men Bollnäs fortsatte trycka på och var det hetaste laget på isen. Inte förrän timman var spelad lyckades Frillesås äta sig in i matchen och skapa några halvchanser. Bortalagets farligaste målchans var ett skott från Marcus Hillukkala som fastnade på mållinjen.

När drygt tio minuter återstod stack Bollnäs upp och gjorde 2–0 som även blev slutresultatet.
– Vi gör en stabil match defensivt men får inte till det offensivt. Samtidigt hade vi kanske kunnat sätta någon av våra tio hörnor, men vi hade inte de marginalerna med oss idag, säger Jesper Larsson, tränare i Frillesås.

Hur stor var avsaknaden av Fredrik Brandin?
– Det är klart att vi saknar honom och vill att han ska spela. Men ibland finns det saker som är viktigare än att spela en bandymatch.

Kvällens andra match mellan Lidköping och Åby/Tjureda slutade 7–13 vilket innebär att allt kommer avgöras i kvalets sista omgång. Ett oavgjort resultat mellan Frillesås och Åby/Tjureda på torsdag samtidigt som Bollnäs besegrar Lidköping skulle innebära att målskillnad kommer skilja lagen åt.
– Vi har gjort en väldigt bra kvalserie och bara förlorat en match och vi gör ingen jättedålig match idag heller. Nu har vi en match kvar där vi ska tömma oss fullständigt, säger Jesper Larsson.


Matchfakta: Elitserien Kval
Bollnäs–Frillesås 2 – 0 (0–0)
1–0 (47), 2–0 (78)

TV-klipp och nyheter

Godis till hela klassen – Leia vann teckningstävlingen
NYHETER 2024-04-19 KL. 16:30
Premium

Godis till hela klassen – Leia vann teckningstävlingen

Se intervjun med vinnaren i artikeln

Fiskgjusarna är på plats i fjorden
MILJÖ 2024-04-18 KL. 18:30
Premium

Fiskgjusarna är på plats i fjorden

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2024-04-19 KL. 21:51
Lindome fick sin derbyrevansch
Premium | NYHETER 2024-04-19 KL. 19:30
Firar 400 år med dubbelfyrarna
Premium | HANDBOLL 2024-04-19 KL. 17:30
Klart: Aranäs värvar guldmålvakt
Premium | NYHETER 2024-04-19 KL. 14:30
Många ville stötta genom att pärla

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse fixar allsång med extra allt

Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.