BANDY 2022-12-02 KL. 23:53

Bra start gav till slut en pinne mot Vetlanda

Av John Skoglund

Fjärde matchen på en vecka för Frillesås när smålandslaget kom på besök. Efter elva minuter leder hemmalaget med 2 – 0 trots att Vetlanda är det spelförande laget. Sen tog det roliga slut trodde de flesta och Vetlanda gick fram till två måls ledning.

Bra start gav till slut en pinne mot Vetlanda
Jubel vid Sjöaremossen och handklappet med tjocka handskar hörs som ett dovt muller i socknen. Arkivfoto: John Skoglund

När Fredrik Johansson tar bollen ett tiotal meter utanför straffområdet mitt på spelplanen och Vetlanda har ett säkert grepp om matchen med 2–4 så är det nog bara Johansson själv som tror på att det kan bli en poäng. Han startar en sällan skådad slalomåkning runt spelarna i Vetlanda innan han placerar in reduceringen till 3–4. Sedan slår Marcus Hillukkala in kvitteringen till 4–4 och slutresultatet på hörna.
– Det var en jämn tillställning tyckte, tränare Jesper Larsson efter matchen och berättar vidare att lagen hade olika delar av matchen.

Första sekvensen efter någon minut med anfallsspel när Frillesås satte fart med bröderna Johansson avvärjdes med bra försvar av Vetlanda. I vändningen efter kommer smålandslaget på högersidan och testar skott men skjuter över.
I matchens fjärde minut kör Karl Tagesson slalom mellan Vetlandas spelare och blir fälld halvmetern från straffområdet. Efter det följde hörna som Karl Tagesson tog längst bort i straffområdet och på hockeymanér tar ett dragskott säkert höger om målvakten. 1–0 till Frillesås BK.

I sjunde minuten kommer Vetlandas Axel Ekholm på högerkanten och sökte hörna men Frillesås spelare har koll på Ekholms egenskaper. Denne Axel Ekholm som det snackades om att komma till Frillesås innan säsongen, men han tecknade ett nytt kontrakt med Vetlanda.
Tero Liimatainen tar en retur i matchens elfte minut och gör 2–0 till Frillesås efter att Vetlanda tappat bollen på den för dem ovana isen.

Trots två måls ledning känns Vetlanda trygga med sitt spel och matchplan. De stressar inte upp sig efter hemmalagets två snabba mål i matchen. Halvvägs in i första halvlek äger bortalaget matchbilden och spelar mycket centralt med spel in mot Joakim Andersson.
Sen tar de då roliga slut och Vetlanda vänder från 2–0 till 2–4 och de flesta tror att detta kommer bli poänglöst för hemmalaget i den fjärde matchen på bara en vecka.
– Fysisk orkar vi, men det är tuffare mentalt, det är inte vanligt att det är fyra matcher i veckan, säger tränare Jesper Larsson och berättar vidare att det kommer bli skönt för spelarna att ha en bandyfri helg.

Veckan som gått har gett förlust mot Sandviken, två oavgjorda mot Vetlanda och Broberg. Sedan säsongens första vinst hemma mot Gripen. Nästa match spelas borta på onsdag mot Vänersborg.

Matchfakta: Elitserien bandy, Frillesås BK – Vetlanda 4 –4 (2 –3)
1 – 0 Karl Tagesson, 2 – 0 Tero Liimatainen, 3 – 4 Fredrik Johansson, 4 – 4 Marcus Hillukkala


Hemtjänsten fick pris
NYHETER 2023-02-07 KL. 19:33
Premium

Hemtjänsten fick pris

Andra gången gillt för Vallda hemtjänst

SENASTE TV-NYHETERNA

Tävling inledd - nya arenan ska utformas
NYHETER 2023-02-07 KL. 12:57

Tävling inledd - nya arenan ska utformas

Ida ger ny energi till Viktväktarna lokalt
NYHETER 2023-02-07 KL. 11:45
Premium

Ida ger ny energi till Viktväktarna lokalt

Ny organisation ska lyfta familjeomsorgen
NYHETER 2023-02-07 KL. 09:20
Premium

Ny organisation ska lyfta familjeomsorgen

Elever vill slippa frysa i klassrummen
NYHETER 2023-02-07 KL. 07:05
Premium

Elever vill slippa frysa i klassrummen

Kommunen backar om indragen varm mat
NYHETER 2023-02-06 KL. 20:41

Kommunen backar om indragen varm mat

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2023-02-07 KL. 20:31
Efter pulveriseringen: "Speciell match"
Premium | NYHETER 2023-02-07 KL. 19:33
Hemtjänsten fick pris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Så sänkte familjen Jarny sin energiförbrukning med 32 %

Så sänkte familjen Jarny sin energiförbrukning med 32 %

När familjen Jarny blev tillfrågade att delta i E.ON:s energiexperiment tvekade de inte en sekund. Pappa Jarny är belåten: ”Måste ju vara nåt slags rekord”.