Ingen lycka för Frillesås BK ikväll heller. Arkivfoto.

FOTO: Jasmin Frljevic

Matchfakta

Elitserien - Bandy
Frillesås BK-Sirius 0–6 (0–2)
Mål: 0–1 (24.32), 0–2 (40.53), 0–3 (61.13), 0–4 (76.43), 0–5 (88.06), 0–6 (90.46)

BANDY. Efter en stark prestation borta mot Bollnäs i den senaste omgången var Frillesås tillbaka på Sjöaremossen. I den första halvleken var det länge ett ställningskrig mellan de två lagen som inte bjöd på en millimeter. När chanserna väl dök upp var det Sirius som tog tillvara på dem.

För Frillesås saknades skärpan framför mål. Vid 0–1 kom Gustav Friman helt ren med målvakten och många på Sjöaremossen trodde på en reducering. Istället stod Erik Persson för en vass räddning.

Chanser saknades inte

Istället utökade Sirius till 0–2 innan pausvilan.

– Första 45 tycker jag vi är till många delar bättre än Sirius. Hörnor, friläge och halvchanser och ett friläge vid 1-0 som kunnat ge oss energi. Istället får de 2-0. Vi förtjänar så jäkligt mycket mer fram till halvlek, säger Johansson.

Hörnor saknades inte för Frillesås. Totalt fick de elva med sig under matchen, utan att lyckas ta tillvara på dem. Dessutom blev de nollade för andra gången på hemmaplan.

– Vi måste inse att vi behöver nästan vara på gränsen till desperata när vi kommer till målchanser. Det måste vara fullständig satsning annars gör vi inte mål, säger Mattias Johansson.

Bakåtpasset

Efter en dryg timmas spel kom så sekvensen som sänkte Frillesås. Bortalaget skickade en passning bakåt i plan som plockade upp bollen. Frillesås protesterade vilt men signalen uteblev. Istället gjorde Sirius sitt tredje mål på efterföljande kontring.

– Det känns jättekonstigt. Är det en sådan tveksam situation så måste domaren någonstans bromsa spelet. De vinner till slut med 6–0 men någonstans går luften ur oss där, säger Mattias Johansson.

Läs fler bandynyheter här.