HANDBOLL 2017-12-03 KL. 20:59

Att sikta lågt gav högt resultat

Johanna Zaman, HK Aranäs I match mot Karlskrona Flottan.

Trots en jämn första halvlek var det HK Aranäs som hade övertaget under hela matchen. När gästande Karlskrona fick börja jaga behöll hemmalaget sitt lugn och kunde kamma hem sin sjunde vinst för säsongen.

HANDBOLL: DIVISION 1

HK Aranäs – Karlskrona Flottan 21–18 (10–10)

Det blev en jämn första halvlek mellan HK Aranäs och Karlskrona Flottan, där lagen turades om att ta ledningen. När klockan stannade för halvtid visade resultattavlan 10–10.

– Karlskrona är ett lag som spelar tufft och smart. Dessutom har de väldigt bra skyttar, säger tränaren Magnus Ferdinandsson.

Han menar att de brände många chanser i början av matchen och gjorde enkla misstag.

Pausen gav dock Aranäs tid att ladda om och två minuter in i andra halvlek gjorde Mathilda Rosblad och Sanna Andreasson varsitt mål på Karlskronas målvakt.

– Istället för att skjuta högt började vi skjuta lägre ner på henne eftersom där var hon sämre, förklarar Ferdinandsson den snabba utdelningen.

Snart hade Aranäs dragit ifrån med en fyra målsledning. Bortalaget fick jaga reducering och Aranäs fick ett övertag om matchen. Ledningen höll sedan i sig resten av matchen som slutade 21–18.

– Vi stressade inte upp oss utan kände att vi hade matchen hela tiden. Men vi underskattar aldrig en motståndare. I denna serien är alla lag bra och vi måste vara taggade inför varje match, annars blir den platt, säger sexmålsskytten Sanna Andreasson om lagets insats.

Ferdinandsson anser att Aranäs gjorde en bra match, i såväl anfall som försvarsspel. Laget har ett hållbart spelsätt och är skarpa i sina avslut. Trots ett tufft spel med många utvisningar, gjorde hemmalaget flera bra genombrott på Karlskronas tunga försvar, och visade därmed vilket lag som var det bättre.

MATCHFAKTA:

Målskyttar, HK Aranäs: Sanna Andreasson 6, Josefine Rudvall 4, Louise Karlfeldt 3, Tilda Palm 3, Johanna Zaman 2, Mathilda Rosblad 2, Rebecka Hoffsten