Annons

Årets instrumentalist håller trummorna varma

Trots att de bytte bandmedlemmar mitt i tävlingen och fastän coronaviruset satte stopp för den sista deltävlingen blev årets upplaga av Livekarusellen en succé. I vart fall för Valldatrummisen Carolina Levinsson, 25, som nu kan titulera sig Årets instrumentalist.

Nöje & Kultur | 13 April 2020 18:58

Carolina Levinsson blev Årets instrumentalist.

FOTO: Privat

Tillsammans med singer-song-writern Paulina Wendeborn, även hon från Vallda, och övriga bandmedlemmar med Kungsbacka-anknytning hade Carolina låst siktet på seger. Alla gav järnet för att nå ända fram till mål. Men när vinnaren skulle koras visade sig ett Varbergsband ha kammat hem den åtråvärda segern.

”En klippa att luta sig mot”

Carolina Levinsson var egentligen med för att backa upp Wendeborn. Men hennes egen stjärnglans sken så klart att hon fick ett alldeles eget pris, Årets instrumentalist, när regionvinnaren i den prestigefulla tävlingen Livekarusellen skulle koras.

Juryns motivering löd: ”Påkopplad i sista sekund men å så stadig! När ett helt band kan luta sig mot en person, eller snarare en klippa, som dessutom är ödmjuk, lyhörd och flexibel vet man att hon är en bra trummis. Vinnaren av årets instrumentalist är Carolina Levinsson (från Paulina Wendeborn band, Vallda)”

”Känns jätteroligt!”

– Helt otroligt! Det känns verkligen jätteroligt! Och ärofullt, säger en stolt Carolina Levinsson när vi når henne på telefon – mitt i ett nytt studioprojekt.

Hon är så klart lite besviken över att hela bandet inte gick ända till slutseger.

– Men jämför vi oss med bandet som vann, är de andra ett band som repat och spelat ihop i många år, medan vi lyckades hålla oss bland topp-3 fastän vi bara repat ihop ett par timmar innan den första deltävlingen. Så vi är nöjda ändå. Livekarusellen var en kul upplevelse som gav många nya kontakter, summerar hon.

Tävlingen gav blodad tand

Än är saknaden efter de nyfunna bandkompisarna, scenen och tävlingsnerverna levande.

– Det känns lite tråkigt att det är slut. Det blir väldigt speciellt när man tävlar ihop. Det blir en speciell sammanhållning – och lite nerver också. Kanske känns det extra speciellt för mig eftersom det var min första tävling. Den gav i alla fall blodad tand. Så vem vet? Kanske blir det Melodifestivalen härnäst, skrattar Levinsson.

InBloom, Livekarusellen, Åsa
Åsabandet InBloom fick Årets specialpris/Känsla. FOTO: Livekarusellen

Tuffa tider för många

Precis som många andra musiker har Carolina Levinsson nu tuffa tider framför sig. Coronaviruset ledde inte bara till att Livekarusellen fick avbrytas i förtid. Det har vänt upp-och-ned på hela musik- och underhållningsbranschen.

– Jag hade många konserter inplanerade under våren. Nu är alla inställda! Själv klarar jag mig för att jag har en del studiojobb och för att jag studerar. (I somras blev jag färdig med min civilekonomexamen. Nu pluggar jag till en master i management och digital handel.) Men väldigt många som jobbar med musik har det väldigt tufft just nu. Det är en verkligt hård och turbulent tid vi lever i, förklarar hon.

Vilket blir ditt nästa musikaliska projekt?

– Jag hoppas att det i alla fall ska gå att ha några sensommarkonserter. Att coronatiderna snart försvinner, så att man kan komma ut och spela och frilansa igen. Under tiden håller jag trummorna varma här hemma, avslutar Carolina Levinsson.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Döms för rattfylla – kan förlora jobbet

Trafik Två månaders fängelse, 22 750 kronor och förlust av nya jobbet. Det blir priset en 25-årig göteborgare ...

Stal bil och försökte stoppa polisen med skruv

Blåljus Påverkade av droger och narkotika stal paret en bil och försökte sedan stoppa polisen som följde ...

Nidingen kan bli utan ström

Miljö och natur Solceller på Nidingen får nej av Länsstyrelsen. Det kan innebära att hela anläggningen riskerar att bli ...
Annons