Arkivbild.

FOTO:

Under lördagen blev det klart – Aranäs kommer att spela i allsvenskan även nästa år. Samtidigt förlorade de med en knapp poäng borta mot Guif.
– Det är en dubbel känsla, säger tränaren Magnus Ferdinandsson som är glad för det förnyade kontraktet, men besviken över förlusten.

Handboll: Allsvenskan
Eskilstuna Guif IF – HK Aranäs 21 – 20

Tränaren lyfter försvarsspelet och målvaktsspelet i dagens match – 21 insläppta mål mot ett lag som är väletablerat i serien är inget dåligt kvitto. Sofia Andersson, en av lagets stabila försvarare, tycker att samtliga spelare gjorde det bra bakåt.
– Vi var jävligt pålästa, vi stod upp för varann, vi stod tajta och vi hade bra samarbete med målvakten, så motståndarna hade det väldigt svårt, säger hon.

Det defensiva fungerade bra, men de behöver hitta tillbaka i anfallsspelet.
– Tyvärr så är det för mycket missar och för mycket tvek framåt. Det blir bättre i andra halvlek, men det fattas lite. Det ska inte behöva vara så, säger Magnus Ferdinandsson.

Det är dock inte bara negativa känslor idag.
– Det känns såklart surt att vara så nära och förlora ändå men samtidigt så blev vi klara för nytt kontrakt till nästa år, det fanns ju en risk att hamna i negativt kval så det är skönt, säger tränaren.

Läs mer i tisdagens tidning. 

Matchfakta
Eskilstuna Guif IF – HK Aranäs 21 – 20 (9 – 7)
Målskyttar, HK Aranäs: Anna Heed 5, Louise Karlfeldt 4, Lovis Jansson 4, Johanna Zaman 3, Rikke Jensen 2, Rebecca Hofsten 1, Kajsa Lindeberg 1.