Annons

Förlust i rond ett - efter tekniska misstagen

HK Aranäs föll i SHE-kvalets första runda. Ett stabilt spel bakåt hjälpte föga då man hade hela 21 tekniska fel under matchen. Lägg där till ett par missade lägen för mycket och ekvationen blev en förlust med fyra bollar.

– Den siffran är för hög i en sådan här match, så är det bara, säger Magnus Ferdinandsson.

Handboll | 02 April 2021 17:31

Anna Heed och Ellen Davis deppar efter förlusten.

FOTO: Oliver Marshall

Matchfakta: Kval till SHE 1:5

HK Aranäs – Skövde 22 – 26 (12–15)
Målskyttar, Aranäs: Alexandra Lundström 5, Emelie Batista 4, Johanna Zaman 4, Jessica Ahlert 3, Sanna Andreasson 2, Ellen Davis, Amina Jasarevic, Tilda Palm, Ida Espling-Ek.

Skövde leder med 1–0 i matcher.

Besvikelse, stolthet och lite grinighet. Ska man summera Aranäs tränare Magnus Ferdinandssons känslor efter matchen är det svårt att hitta tre ord som passar bättre in.

– Vi är besvikna för att vi förlorar, men jag tycker samtidigt tjejerna står upp väldigt bra matchen igenom, säger Ferdinandsson.
Varför förlorar ni matchen?
– Det är småsaker som gör att det blir svårt att komma tillräckligt nära. Vi fick lite mer utvisningar än dem och lite mindre straffar. Men jag vill inte skylla på domarna heller. Skövde är ett bra lag också.

Uppförsbacke

Hemmalaget hamnade i en tidig uppförsbacke och hade efter knappt åtta minuters spel fyra bollar att hämta ikapp. Men Aranäs vek inte ner sig, tvärtom hittade man, anförda av Alexandra Lundström fram till likaläge 7–7.

Men halvleken skulle ändå gå till bortalaget Skövde, som tämligen enkelt fick komma till lägen. I slutskedet gick de ifrån, och trots att Johanna Zaman och Aranäs fick sista ordet var det bortalaget som gick till pausvila i ledning med tre bollar.

– Det var en tuff start för oss. Vi kämpade på bra, men kom inte riktigt ikapp och förbi, säger Alexandra Lundström om matchens första 30 minuter.

Missade chanserna

Aranäs hade möjligheten att komma ikapp i den andra halvleken. Lisa Karlsson i målet och ett bra försvarsspel gav möjlighet till vändning. Men en uppsjö av missade chanser och tekniska fel gjorde att man aldrig kom ikapp. Hemmalaget slutade till slut på 21 tekniska fel, en alldeles för hög siffra.

– Vi gjorde många saker bra i matchen, men också många saker mindre bra, summerar Lundström.
Ni gör 21 tekniska fel i matchen. Hur ser du på de siffrorna?
– Det är klart vi måste slipa till det och fixa det till nästa match. Jag skulle dock vilja dra bort några av de felen som jag inte tycker vi ska ha, men det är fortfarande för många.

Tränare Magnus Ferdinandsson håller med.

– Den siffran är för hög i en sådan här match, så är det bara. Det är en viktig match med hög anspänning, men den siffran bör ju halveras, säger han.

Förlusten innebär att Aranäs nu måste vinna två matcher i Skövde för att kunna ta klivet upp till SHE.

– Tittar man på matchen så ser man att det inte var en överkörning iallafall. Jag känner att vi var jättenära och har all möjlighet att vinna mot Skövde i nästa match.
Det låter som att ni åker till Skövde med huvudet högt?
– Huvudet högt och raka ryggar. Vi är sugna på att ta skalpen.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Cykla i natursköna Kungsbacka

Familj För dig som vill njuta av våren utomhus eller semestra på hemmaplan i sommar kan cykling vara bå...

Poängkungens besked – nästa säsong är den sista

Sport Adam Davidsson skulle ha gjort sin sista säsong. Men när den avbröts tänkte han om – det ...

SHE-drömmen försvann för Aranäs

Handboll Starten var som vanligt – och utgången blev precis densamma som för två år sedan. HK Aranäs fö...
Annons