Annons

Annandagsmordet: Överklagar livstidsdomen

Tingsrätten tog inte tillräcklig hänsyn till de förmildrande omständigheter som förelåg när den 52-årige man som på Annandag jul sköt ihjäl sin före detta sambo med ett jaktgevär dömdes till livstids fängelse. Det anser mannens försvarsadvokat, som nu överklagar livstidsdomen.

Nyheter | 23 Juni 2020 21:06

Den 52-årige man som i förra veckan dömdes till livstids fängelse för att ha mördat sin före detta sambo på Annandag jul 2019 har överklagat.

FOTO: arkivfoto

Det var i förra veckan som den 52-årige mannen, efter en lång rättegång som pågick i flera dagar, fick sin dom: livstids fängelse för mord.

Övervakade kvinnan

Domen avkunnades sedan mannen själv överlämnat sig till polisen och erkänt att han natten mot Annandag jul 2019 bragt sin före detta sambo om livet med ett jaktvapen.

Mordet, som ägde rum i kvinnans bostad i Kungsbacka, skedde efter att 52-åringen under lång tid övervakat kvinnan genom att spegla hennes mobiltelefon och rigga diverse inspelningsutrustning i hennes hem.

Led av psykisk ohälsa

I förhör och under rättegången uppgav 52-åringen att han lidit av psykisk ohälsa och missbrukat alkohol i anslutning till mordet. När han utförde mordet var han påverkad av både alkohol och psykofarmaka. Något som enligt 52-åringen utgjorde ett tungt vägande skäl till att han över huvud taget kunde utföra gärningen.

Uppgifterna, som kommer från mannen själv, har bekräftats av blodprovsanalys.

52-åringen har i anslutning till rättegången även fått genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Enligt denna led han, i juridisk mening, inte av någon allvarlig psykisk störning när han utförde mordet.

Överklagar till hovrätten

Den morddömdes försvarsadvokat delar dock inte tingsrättens bedömning. Han tycker inte att tingsrätten tagit tillräckligt stor hänsyn till de förmildrande omständigheter han anser att 52-åringens psykiska ohälsa och tillhörande missbruk utgjort.

Det blir nu upp till Hovrätten att avgöra ifall livstidsdomen mot 52-åringen ska stå fast, eller om den ska ändras.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Åtalas för mordet på Inlag

Blåljus Idag åtalas den 63-årige man som sedan förra året suttit häktad misstänkt för mordet på ...

Vapenskåp stulet vid bostadsinbrott

Blåljus När bostadsägarna kom hem från efter att ha varit bortresta i några dagar, var det till ...

Kommunen tänker nytt kring årets seniorträffar

Vård Coronaviruset har satt stopp för mycket i år. Bland annat för årets seniorträffar. Men det betyder inte ...
Annons