Idag släpper Alexandra Ruane sin andra bok, Café Halland.
Hur känns det?
– Det känns jättekul förstås och det är alltid en speciell känsla att få hålla och bläddra i boken för första gången. Även om vi ju jobbat länge med den i pdf-form så är det på söndag (idag) som jag första gången tar i själva boken. Jag älskar böcker!
Vad handlar Café Halland om?
– Café Halland är en upplevelseguide till vårt fina landskap och de bästa caféerna vi har här. Intervjuer med människorna bakom bakverken blandas med fotograf Bill Masons fantastiska bilder samt recept på en mängd härliga godsaker.
Vilka har du skrivit om?
– Ett urval av de caféer som är med i boken är Solhaga Stenugnsbageri i Slöinge, Borgmästargården och Stålboms Konditori i Falkenberg, Söderpiren och Lizzies Café i Halmstad, Öströö Fårfarm nära Tvååker och Byaregårdens Brygghus med flera. I Norra Halland är Maleviks Kakhus och Röda Stugan bland andra med.
Vad har varit det roligaste?
– Att få träffa alla härliga människor som gjort slag i sak och förverkligat sin dröm om att driva café. Att man nu kan rekommendera många olika utflyktsmål till vänner och bekanta i alla åldrar.
Vilka är förhoppningarna?
– Förhoppningarna är såklart att boken säljer bra och att fikasugna hallänningar och turister kommer tycka att den är fin och användbar. Café Halland är lika bra hemma i köket, eftersom man får recept på alla caféernas bakverk, som i bilen när man vill åka på helgutflykt i sommar.
Få älgar, men resultatet måste jämföras med traditionell inventering
Men att vara i opposition är inget för Ulrika Jörgensen
Kullavikvännernas söner gör upp i SM-finalen
Lasse Kronér gör sin egen grej och bjuder in favoritartisterna till sköna kvällar på Tjolöholm.