Arkivfoto: KDFF var aldrig nära mot Örebro.

FOTO: Christian Johansson

Matchfakta

Kungsbacka DFF ¬– Eskilstuna United 0 – 4 (0–1)
0–1 (39), 0–2 (67), 0–3 (77), 0–4 (83)
Publik: 127

Det blev en ensidig historia. Hemmalaget vaskade inte fram ett enda avslut på mål och inte någon kvalificerad målchans.
– Vi har inte en chans, säger tränaren Stefan Olofsson.

 

FOTBOLL: ALLSVENSKAN

Kungsbacka DFF ­– Eskilstuna United 0 – 4

 

Kungsbacka DFF prickade rätt i sitt presspel i matchinledningen. Eskilstuna tvingades till egna misstag och hemmalaget fick starten de önskade sig. Men det var bara en parantes. Efter en kvart hade gästerna listat ut KDFF:s svagheter.

– De är bättre än oss de resterande 80 minuterna,. De hittar runt vår press och vårt försvarsspel, säger hemmatränaren Stefan Olofsson.

 

Bortalagets giftiga anfallsduo kamperade ihop i slutet av första anledningen. Tekniska Loreta Kullashi hittade giftiga Felicia Rogic. När underläget var ett faktum var det sedan aldrig nära poäng för jumbon.

Hemmalaget lyckades inte att få till ett avslut på mål. De kvalificerade målchanserna var noll. När det fanns lägen att såra gästerna mynnade det ut i ingenting.

– Vi spelade tidvis ganska stabilt på mittfältet, men när vi fick upp bollen så gick passningen lite fel, löpningen kom lite fel. Det ledde till att vi fick en omställning emot oss, vilket i sin tur ledde till att vi slog fler långa bollar som resulterade i nya omställningar. Vi behöver få fast bollen och etablera ett spel högre upp, säger tränaren Stefan Olofsson.

Bli kyligare?

– Precis.

När den förre detta landslagsspelaren Lisa Dahlqvist omarkerad knoppade in tvåan stängdes matchen definitivt. Trean och fyran stöttes in från nära hål när hemmaförsvaret var desorienterade.

 

Läs mer om KDFF i tisdagens tidning.