Annons

30 EU-miljoner till halländska projekt

30 miljoner. Det får sju halländska projekt dela på när EU låter närmare 150 miljoner för regional utveckling regna över Västsverige.

Politik | 27 December 2019 11:00

Sju regionala utvecklingsprojekt i Halland får dela på 30 EU-miljoner.

FOTO: Pixabay

Det är strukturfondspartnerskapet för Västsverige som bestämt vart de 149,5 miljoner kronor EU:s regional- och socialfond öronmärkt för Västsverige ska gå.

Två sticker ut

Några av projekten är nya. Andra får pengar till en fortsättning.

Två av dem som sticker ut lite särskilt är Hållbar kompetens i Halland och Hållbar utveckling inom naturturism.

Högre kompetens

Inom ramen för det första arbetar man för att öka kunskap och kompetens, så att vi hallänningar blir bättre på att möta den ökande mängden besökare som kommer till vårt län. De 5,5 miljonerna som anslås till projektet ska även öka kunskapen om hur man tillgodoser besökarnas behov av hållbara produkter av hög kvalitet.

Mer naturturism

Projektet Hållbar utveckling av besöksnäringen får 2,6 miljoner. Pengarna ska användas till start av nya besöksnäringsföretag och utveckling av de befintliga besöksnäringsföretagen i det halländska kustnära inlandet och på landsbygden utanför tätorterna. För att få stöd måste verksamheten ha inriktning mot cykel, vandring, kajak och kanot, vilt/naturguidning, fiske och naturnära matupplevelser.

Övriga halländska projekt som får del av EU-medlen är:

  • Målmedveten på hemmaplan, Hylte kommun (15,8 miljoner)
  • Hallands matgille/Signerat Halland (2,6 miljoner)
  • m 2.0/Högskolan i Halmstad (1,6 miljoner)
  • Marknadslyftet/IUC Halland (1,1 miljoner)
  • CooCreate/Coompanion (953 000 kronor)

“Glädjande”

– I Halland har vi nu flera riktigt bra projekt som jobbar för att stärka ett hållbart Halland. Att redan beviljade projekt nu också får en förlängning tyder på god kvalité. Det är glädjande att det finns en trygg finansiering av både nya och gamla projekt, säger Helene Andersson, (c) ordförande i tillväxtutskottet, Region Halland.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Rekordmånga unga vill göra lumpen

Nyheter I veckan som gick kunde 15 000 av de unga svenskar som fyllt i Rekryteringsmyndighetens mönstringsunderlag se om de kommer att ...

Ytterligare tre har avlidit

Vård Ytterligare tre personer har i helgen avlidit i sjukdomar kopplade till corona. 18 nya smittfall har konstaterats. Smittan fortsätter att ...

Tufft läge då stugägare intar Kungsbacka

Jobb & Pengar I år blir många av oss tvungna att skippa utlandssemestern. Till förmån för en lång ...
Annons