Annons

200 trasiga gatlyktor ska lagas i kommunen

När höstmörkret fallit felanmäls allt fler trasiga gatlyktor. Just nu är drygt 200 lampor felanmälda i kommunen. Anledningen är att entreprenören inte skött sitt jobb.
Nyheter | 19 November 2018 14:15

Det kan ta upp till fem veckor innan alla lamporna är lagade vid gångstråket längs Kungsbackaån. Foto: Caroline Holmgren

 

När höstmörkret fallit felanmäls allt fler trasiga gatlyktor. Just nu är drygt 200 lampor felanmälda i kommunen. Anledningen är att entreprenören inte skött sitt jobb.

 

Drygt 200 gatlampor är trasiga i kommunen och varje dag trillar två, tre nya felanmälningar in till teknikförvaltningen. Från och med vecka 47 intensifierar kommunen arbetet med att laga gatubelysning.

Anledningen till det stora antalet släckta lampor är att kommunen upptäckt att entreprenören inte skött sitt jobb som förväntat.

– De har inte kört med skylift och kollat belysningen. Men nu har de lovat att köra med två bilar och laga alla trasiga lampor. Kommer de som avtalat blir det mer kontinuitet annars får de vite, säger Göran Bengtsson, gatuingenjör på förvaltningen för Teknik.

 

Kommunen får in två, tre felanmälningar per dag

I första hand kommer kommunen att prioritera lampor vid övergångsställen.

100 enstaka lampor ska bytas ut, vilket kan ta upp till två veckor att åtgärda. Är det fler lampor i rad ska det åtgärdas på 15 dagar. Men vid exempelvis gångstråket längs Aranässkolan är det flera lampor som är vattenfyllda. Där måste kommunen byta ut hela armaturen, ett jobb som kommer ta tid.

– Vi får beställa nya och det tar fyra, fem veckor att få dem, säger Göran Bengtsson.

Under den tiden kommer fotgängare att få promenera sträckor längs Kungsbackaån i totalt mörker.

 

Kommunen har också upptäckt flera kabelfel, bland annat på Gathes väg där en lina gått av mellan två trästolpar och släckte ett 20-tal lampor.

– Det har varit så där länge, men vi hittade inte vad felet var. Jag gick där och upptäckte att sladden hängde i grenarna så nu kan vi åtgärda det, säger han.

Vid större fel är det fem dagar som gäller för åtgärd från att en felanmälan kommit in, men det menar Göran Bengtsson kan vara svårt när det gäller just kabelfel.

 

Hur ser det ut där du bor? Skriv ett mail till oss och berätta!

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

1 Kommentar

Läs Även

Tjejtrio gjorde fräck stöldräd i Kungsbacka

Nyheter De tre tjejernas stöldräd på Hede Fashion Outlet slutade inte riktigt som de hoppats. Plötsligt ertappades de ...

”Vi ser en oroande utveckling”

Blåljus Narkotikaklassade läkemedel ökar i polisens beslag. Missbruket går ner i åldrarna och Kungsbacka är en lukrativ kommun fö...

Föräldrar oroliga över droger

Blåljus Många föräldrar oroar sig för att deras barn använder droger och tycker det är svå...
Annons