VÅRD 2021-12-27 KL. 19:00

Vårdpersonal blev covidsmittade - facket kritiska

Av Christina Nordwall

Två vårdanställda på Hallands sjukhus i Kungsbacka fick covid-19 när smittan spreds på jobbet. Arbetsgivaren Region Halland tyckte inte att det var ett allvarligt tillbud och ville därför inte anmäla det till Arbetsmiljöverket.

Vårdpersonal blev covidsmittade - facket kritiska
Att exponeras för allmänfarlig sjukdom är ett allvarligt tillbud enligt Arbetsmiljöverket. Foto: Pixabay

TV-klipp och nyheter

TV-klipp och nyheter

Enligt Arbetsmiljöverket ska alla arbetsgivare anmäla om en arbetstagare exponerats för coronavirus eller annan allmänfarlig sjukdom i samband med arbetet.
Nu tar Vårdförbundets huvudskyddsombud tag i saken och har vänt sig till Arbetsmiljöverket för att få regionen att anmäla.
”Jag vill att våra två medlemmar som smittades av covid-19 under våren 2020 anmäls in av arbetsgivaren Region Halland till Arbetsmiljöverket. Jag vill att Arbetsmiljöverket hjälper till med detta”, skriver huvudskyddsombudet.
Enligt regionen måste det vara så att rutiner brustit för att en anmälan ska göras. Under 2021 har 57 allvarliga händelser rapporterats av Region Halland därav personer som insjuknat i covid-19 på grund av exponering för smittan på arbetsplatsen ingår.



Över 30 år med hästarna vid Tjolöholms slott
FAMILJ 2025-11-20 KL. 21:00
Premium

Över 30 år med hästarna vid Tjolöholms slott

Ingemar och Elsa Vendelstrand kör häst och vagn på Tjolöholms julmarknad

Onsalasonen om målet och landslagsdebuten:
FOTBOLL 2025-11-20 KL. 13:51
Premium

Onsalasonen om målet och landslagsdebuten: "Fick mersmak"

Sverige fick en drömlottning i playoff

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2025-11-21 KL. 18:00
NovaPosten tar upp kampen om läsarna

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Allt fler väljer bort alkoholen. Men sommeliern Attia Franzén tyckte att något saknades bland de alkoholfria alternativen. Nu lanserar han Parispojken där drycker skapas för att passa till specifika maträtter och tilltugg. – Jag tror att många dricker mindre, men finare, säger Attia Franzén.