VÅRD 2022-04-08 KL. 11:51

Ny chef för Närsjukvården

Av Kristian Alm

Emma Pihl blir ny förvaltningschef för Närsjukvården i Halland, alltså de offentliga vårdcentralerna och Folktandvården.

Ny chef för Närsjukvården
Emma Pihl. Foto: Charlotte Strömwall

TV-klipp och nyheter

TV-klipp och nyheter

Senaste jobbet är socialchef i Lomma, men hon har en lång karriär inom Hallandsvården.
Emma Pihl var 20 år gammal när hon fick ett sommarvikariat på infektionskliniken 1993. Det dröjde inte många år förrän hon fick sin första chefsroll. Parallellt studerade hon och tog en doktorsgrad i omvårdnad. Hon kommer närmast från tjänsten som socialchef i Lomma kommun och återvänder nu till Region Halland i en ny roll.
- Det känns som att jag täckte in mycket under mina 23 år på regionen. Men jag har aldrig arbetat i närsjukvården, mer än med utvecklingsuppdrag som vårdvalet. Det känns jättespännande och roligt, säger Emma som brinner för god och nära vård.
Emma Pihl tillträder tjänsten som förvaltningschef för Närsjukvården Halland den 1 augusti.





Fakta
Närsjukvården Halland består av två delar, Vårdcentralen Halland med 24 offentligt ägda vårdcentraler och Folktandvården Halland med 20 kliniker.
Vårdcentralerna har cirka 800 medarbetare och folktandvården cirka 340 medarbetare.

Stor intervju med veteranen inför hemmapremiären
BANDY 2025-11-18 KL. 19:15
Premium

Stor intervju med veteranen inför hemmapremiären

• Varför han blev sist kvar • Oron för att sluta • Sjöaremossens betydelse

De byter bilen mot cykel – trampar till jobbet i vinter
NYHETER 2025-11-18 KL. 18:30
Premium

De byter bilen mot cykel – trampar till jobbet i vinter

Årets vintercyklister fick dubbdäck och cykelväst

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Saknade alkoholfria alternativ – Attia skapade Parispojken

Allt fler väljer bort alkoholen. Men sommeliern Attia Franzén tyckte att något saknades bland de alkoholfria alternativen. Nu lanserar han Parispojken där drycker skapas för att passa till specifika maträtter och tilltugg. – Jag tror att många dricker mindre, men finare, säger Attia Franzén.