Vädret idag
Molnigt
18°C
Prognos juli 21, 2019
dag
Delvis soligt med åskstorm
20°C
 

Tiggeriförbud ska införas i Kungsbacka

"Om man sitter snällt och tigger händer väl inget. Men skulle det bli strul som det har varit vid till exempel Ica Maxi, där tiggare varit aggressiva mot kunder för att få returburkar, kan polisen ingripa", säger Lisa Andersson (M) Foto: Pixabay

 

Nu tänker majoriteten i kommunledningen göra ett försök att införa tiggeriförbud i Kungsbacka. Moderaterna, Sverigedemokraterna och Kungsbackaborna röstade för att det ska krävas polistillstånd för ”passiv pengainsamling”.

 

Det är i de nya ordningsföreskrifterna som ska antas av fullmäktige som tiggeriförbudet är tänkt att införas.

– Det krävs redan tillstånd för att aktiv samla in pengar till organisationer, nu vill vi att det även ska gälla passiv insamling, säger Lisa Andersson (M).

 

Men Centerpartiets kommunalråd Fredrik Hansson och Liberalernas kommunalråd Ulrika Landergren menar att det är ett slag i luften.

– Det strider mot lagen, och har inte gått igenom någon annanstans. Dessutom har polisen annat att göra än att kolla tiggare, säger Fredrik Hansson.

– Det blir en onödig byråkratisering som ingen tiggare kommer att följa. Jag upplever det som om friktionen mellan allmänhet och tiggare redan minskat, fyller Ulrika Landergren i.

 

Men Lisa Andersson tycker det skulle ha en funktion.

– Om man sitter snällt och tigger händer väl inget. Men skulle det bli strul som det har varit vid till exempel Ica Maxi, där tiggare varit aggressiva mot kunder för att få returburkar, kan polisen ingripa. Det försvårar också för ligor om de skulle ligga bakom tiggeriet.

 

Skaffa den digitala versionen av papperstidningen här

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

One comment

  1. Thommy
    oktober 27th, 2018 9:44

    Men ÄNTLIGEN!

    Reply

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!