SPORT 2022-06-28 KL. 22:15

Släkten är värst - Johansson sänkte Lerkil

Av Carl Schöndell

Kungsbacka City tog en viktig trepoängare i jakten på tabelltoppen. Och precis som i den omvända matchen i början av serien, så var det Tobias Johansson som öppnade målskyttet.
– Det känns bra att sänka gamla klubben, säger Johansson.

Släkten är värst. Tobias Johansson var inte missnöjd med att slå sitt gamla lag. FOTO: Carl Schöndell

Fotboll division 4: Kungsbacka City – Lerkils IF 1 – 0
Ännu ett derby i herrfyran spelades under tisdagskvällen, denna gången var det mellan Kungsbacka City och gästerna Lerkils IF. Men det märktes inte riktigt att det var ett derby.
– Tråkig match va, konstaterade Lerkilsmålvakten Natanael Persson i halvtid.

Och det hade inte hänt mycket. Visst fanns det målchanser i matchen, men de riktigt heta chanserna uteblev. Emil Lilke i Lerkil var närmast under de första 45, men bollen gick tätt över från nära håll.

Även de tuffa närkampsspelet gick inte riktigt att hitta. Chansernas fördelades ganska jämt mellan lagen, men majoriteten av spelet fördes närmare mittcirkeln än något av målen.
– Lerkil gör det bra i första halvlek, de har mycket boll, säger Tobias Johansson.
Viss frustration verkades finnas hos båda lagen när de gick in till pausvila. City var mest verbala med att försöka tagga igång varandra. Medan Lerkil var bättre i den första.

Och när lagen kom ut till den andra halvleken så var det åter Lerkil som var spelförande, kanske ännu mer än tidigare. Det skulle också ge utdelning, ett bra kombinationsspel mellan Emil Lilke och Filip Andersson ledde till slut, efter lite trassel, att Andersson kunde hitta in bakom rutinerade målvakten Damir Mehic. Men som tur var för Citys del, blev målet bortdömt för offside.

Ett korrekt beslut, men det tog lång tid för domaren att blåsa, efter diskussion med assisterande domaren valde de att ta bort målet.

Tydlig. Offsiden var solklar men det tog ändå domarteamet trettio sekunder att döma bort målet.

Bara några minuter senare skulle Johansson straffa Lerkil. För när mittbacken lämnade sin position och drev upp mot offensivt straffområde så fick han en passning. Tog sig förbi en försvarare och via en motläggsfint kunde han hitta ut till Linus Bodin som slog en perfekt passning som tog sig förbi målvakten och ställde Johansson helt ren, och det gick inte att missa.
– Det var öppet mål så det var bara lägga in den, det känns gött, säger Johansson.

Och det är inte första gången Johansson gör mål mot sin gamla klubb. Redan i vårmötet öppnade han målskyttet mot dem.
– Jag har gjort två mål i år och båda är mot Lerkil.
Han är heller inte helt missnöjd med sin statistik mot sina gamla lag.
– Det känns bra, jag har aldrig förlorat mot mitt gamla lag tidigare. Jag har någon oavgjord men resten är vinster, säger Johansson.

Efter mittbackens insats så var inte City längre lika intresserade av att anfalla. Det var istället Lerkil som kunde fortsätta driva tempot i matchen, City kontrade och hade lägen att göra ett 2–0 mål, men det var ändå närmre att Lerkil kunde kvittera.

Men City stod emot och kliver därmed om lokalrivalen Kungsbacka IF för tillfället. Dock med en match mer spelat.
– Hade vi tappat poäng hade Lerkil gått om oss så det var jävligt viktigt att vinna. Alla slår alla så det kan gå hur som helst, säger Johansson.

Och självförtroende i City ser ut att växa. Från att varit ett bottenlag förra säsongen och överlevde verkligen med kniven mot strupen, så är man nu tvåa med 12 matcher spelade.
– Vi vet att vi är duktiga och kan slå alla lag. Det har vi visat också, men vi känner att vi ska vara med i toppen. Det känns skönt att vara med efter halva säsongen, säger Johansson.