SPORT 2022-08-18 KL. 09:00

Nu är det klart – han tar över Hanhals

Av Eric Andersson

Processen har varit minst sagt utdragen, men nu har Hanhals Kings hittat sin nya huvudtränare. Dimitri Milchakov, med bland annat sex VM-turneringar i bagaget, är klar för Kungsbackaklubben. Det blir hans första uppdrag som tränare.

Nu är det klart – han tar över Hanhals

TV-klipp och nyheter

ISHOCKEY.
Efter mycket om och men har Hanhals Kings nu hittat sin nya huvudtränare. Dimitri Milchakov, 36, med spelarmeriter från KHL och VM tar över laget.

– Dimitri har massvis med erfarenhet som spelare och dessutom bra utbildning som ledare. Han har ett tankesätt som går ihop med hur vi ser på framtiden och vad vi vill, säger Jonas Björck, sportchef i Hanhals Kings.

Vad är det för tankesätt?
– Han tänker långsiktigt och har tålamod samtidigt som han ställer krav. I och med hans spelarerfarenhet vet han vad som krävs för att ta steg i sin utveckling. Hanhals som klubb har väl inte direkt något rykte av att kunna behålla tränare länge, men förhoppningsvis är det här en långsiktig lösning.

Hanhals blir Dimitri Milchakovs första tränaruppdrag, men det är ingenting som oroar Jonas Björk.

– Andra kanske har den oron, inte jag. Någon gång måste man börja sin karriär och vänder man på det finns det tränare med väldigt mycket som det inte fungerat för. Även om det är Dimitris första år finns det erfaret folk i föreningen som kan stötta upp vid behov.

Men det är trots allt stor skillnad på att vara spelare och tränare.

– En utmaning för honom blir att gå från spelar- till ledarperspektivet. Som spelare tänker man kanske nästa byte eller nästa match. När du förlorat en match går du hem och så är det inte mer med det. Som tränare behöver man analysera på ett annat sätt och förstå varför det blev som det blev.

Ettårskontrakt
Kontraktet är skrivet över säsongen 2022/2023, men ambitionen är att det blir mer än så.

– Vi har pratat om det längre perspektivet också men vi vill ta ett år där han får känna på Hanhals som klubb och vi får känna som på honom som tränare. Sedan tar vi ett samtal runt årsskiftet och ser hur det känns för bägge parter.

Truppen som Dimitri Milchakov har till sitt förfogande är i stora drag spikad. Jonas Björck berättar att det eventuellt kan adderas ytterligare en back till truppen, men i övrigt är det färdigvärvat.

– Två backar är klara som vi inte gått ut med ännu – Josh Villaflor och Ronnie Andersson. Det är bara Gustav Göransson som är kvar från förra årets trupp så vi har byggt helt nytt och tagit god tid på oss. Jag tycker att vi har fått ihop en bred trupp som består av en bra mix av rutinerat och ungt.

Har ni satt upp någon resultatmässig målsättning?
– Vi kommer inte gå ut och säga att vi ska sluta på en viss placering utan ta match för match och sedan ser vi var vi är när höstserien är slut. Det är mycket som ska falla på plats med gruppdynamik och sådant. Jag tror det är sunt att hålla låg profil när laget är helt nytt.LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I SPORT

Premium | SPORT 2023-09-19 KL. 16:30
Efter SM-guldet: "Otrolig stolthet"
Premium | SPORT 2023-09-17 KL. 21:04
Nykomlingen slog till direkt
Premium | SPORT 2023-09-12 KL. 14:00
Ytterligare en kapten lämnar Varla

Fler nyheter

MEST LÄSTA SPORT

Fler nyheter

TV-klipp och nyheter

Klik venligst
Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-09-23 KL. 15:02
Sagaloppet stöttar Barncancerfonden
Premium | KULTUR & NÖJE 2023-09-23 KL. 12:00
Ny fotoutställning om livet
Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.